Niğde Valiliği bünyesinde başlatılan SODES projeleri etkinliklerine devam ediyor.

 

Niğde Polis Meslek Yüksek Okulunda bu yıl eğitim-öğretim döneminde başlayan SODES projeleri sayesinde Okçuluk ve Satranç kursları dar gelirli ailelerin çocuklarına sporu aşılamaya, polislik mesleğini sevdirmeye çalışırken bir yandan da çocukları sokaklardan uzaklaştırarak sosyalleşmelerine olanak sağlıyor.

 

Okçuluk kursu Komiser Murat Terzi, Taner Şanlı, satranç kursu Özkan Azimli öğretmeni rehberliğinde gerçekleşiyor. Okçuluk kursları hafta sonları üniversite gençliğine de hizmet veriyor. Okçuluk takımı il dışı turnuvalara da giderek adından söz ettiriyor. Satranç takımı da Türkiye Satranç Federasyonunca düzenlenen turnuvalarda başarılı sonuçlara imza atıyor. Son olarak Türkiye Yıldızlar Satranç il turnuvasında erkeklerdeki üçüncülüğü Polis Okulu SODES Satranç Takımından Ahmet Faruk Evkaya aldı.

 

Satranç öğretmeni Özkan Azimli: “SODES Satranç kursu sayesinde çocuklar satranç sporu ile tanışmanın yanında, sokaklardan uzaklaşarak boş zamanlarını değerlendirme fırsatı buluyor. Olabildiğince satranç turnuvalarını takip ederek çocuklara takım olabilme bilincini katarak SODES faaliyetlerini de duyurmayı hedefledik. Satranç kursunun Polis Okulu bünyesinde yapılmasından dolayı çocuklar polis amcalarını daha yakından tanıyarak emniyet güçlerimize sempati duyuyor. Kursa katılan çocuklarımızın öğle yemekleri ve ulaşım giderleri SODES kapsamında karşılanıyor. Aynı zamanda çocuklar yeni arkadaşlar ve çevre edinerek sosyalleşiyor.” dedi.

 

 

Polis Okulu SODES projeleri bu yılki faaliyetlerini 13 Haziran’da düzenlenecek olan Mersin gezisi ile noktalayacak. Okçuluk kursları ise kulüp faaliyetleri olarak Polis Okulunda yaz boyu devam edecek.

 

 

Son olarak Polis Okulu SODES sorumlusu Komiser Murat Terzi şunları söyledi: “Bu projeler sayesinde polis mesleğini, polis okulunu çocuklara daha yakından tanıtarak sevdirme fırsatımız oldu. Niğde Polis Meslek Okulu olarak başlattığımız SODES projelerimiz ile gençlere ulaşmaya devam etmeyi planlıyoruz.” dedi.

 


Editör: TE Bilişim