Niğde Polis Meslek Yüksekokulu, İlimizin Eurodesk Türkiye Temas Noktası Olmaya Hak Kazandı. 

 

Gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağı olan Eurodesk,   Türkiye Temas Noktaları, Türkiye Cumhuriyet  AB Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından, gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluştur.

 

 Tüm AB ve diğer program ülkelerinde kurulmuş olan Eurodesk, Türkiye'de Türk Ulusal Ajansı tarafından 2008 yılında hayat geçirildi. Temel faaliyet konuları; fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması, proje eğitimleri düzenlenmesi ve proje destek hizmetleri, soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri, Ulusal Ajans Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması, ücretsiz soru yanıtlama ve proje danışmanlığı, Avrupa Birliği programlarıyla ilgili konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi ve projelere kaynak oluşturacak eğitim materyallerinin basılması ve dağıtımı olarak belirlenmiştir. 



20 Eylül 2012 tarihinde Ulusal Ajans’ın http://eurodesk.ua.gov.tr/upload/mce/kabul_listesi.pdf adresli web sayfasında yapılan duyuru ile Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu’nun ilimizin Eurodesk Temas Noktası olmaya hak kazandığı ilan edildi.

 

Şimdiye kadar ilimizde mevcut olmayan Eurodesk’in oluşturulmasıyla birlikte özellikle Ulusal Ajans Gençlik Programı kapsamındaki projelerin sayı ve nitelik olarak yükseliş göstermesi beklenmektedir. Yasal temsilciliğini Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrenci İşleri Şube Müdürü Cihan AYDOĞAN’ın ve irtibat koordinatörlüğünü Niğde İl Özel İdaresi personeli Ali İlker ATABAY’ın yürüteceği Niğde Eurodesk Türkiye Temas Noktası, 09-12 Ekim 2012 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek eğitim çalışması ve sözleşme imzaları akabinde ilimizde faaliyetlerine başlayacaktır.



 

Editör: TE Bilişim