Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 2012-2013 eğitim öğretim yılına dün düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Geçmişte Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü yapan ve geçtiğimiz günlerde Trabzon PMYO'a Müdür Vekili olarak  Tahsin Şensoy Trabzonda görevine başladı.


Niğde Polis Meslek Yüksek Okulunda yapılan törene  Niğde Valisi Alim Barut, Niğdeİl Jandarma Komutanı Ufuk Nayır,Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Adnan Görür, Ağır Ceza ReisiMustafa Öztürk, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Kadir Okyay, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Niğde Valisi Alim Barut törende yaptığı konuşmada, "Başlangıçlar daima güzeldir. Böyle güzel başlangıçların güzel bitmesini ve eğitim yılı sonunda mesleğe adım atan polislerimizi kutlamak isteriz. Asayiş hizmetleri devletler kuruldu kurulalı klasik hizmetlerdir. Asayiş hizmetleri olmazsa olmaz şekilde değerlendirilir. Bu tür hizmetler iyi yetişmiş elemanlarla daha iyi yapılmaktadır. Son yıllarda polis meslek yüksek okulları gerek polis akademileri önemli atılımlar yaptılar. Artık asayişe yönelik olaylarda suçlarda çeşitlendi. Artık faillerde teknolojiden istifade ediyorlar.

Faillerde ulaşım hizmetlerinin haberleşme sistemlerinin kolaylaşmasından istifade ediyorlar. Polis olmaya aday olan öğrencilerimiz kendilerini geleceğe doğru hazırlama durumundalar. Bırakın kasaba sınırlarını il sınırlarını ülke sınırlarını ihlal eden suçlarla mücadele etmek durumundayız. Bir ülkede başlayıp diğer ülkede biten suçlarla mücadele edeceksiniz. Her an hazırlıklı olmak durumundayız. Artık bilişim suçları saniyede yer değiştiriyor. buna göre hazırlanılması gerekir.

Öğretim görevlilerimizin de artık klasik metotlar yerine geleceğe yönelik öğrencilerimizi hazırlamaları gerekir. Ben Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu'nda bu anlayışı bu hizmeti görüyorum. Dolayısıyla 761 tane gelecekte başarılı olacak devletini memleketini vatanını seven polis memuru yetişeceğine inanıyorum. Toplumsal değerlerimizi milletimizi cumhuriyetimizi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ilkelerini ve bu memlekette olan ordumuzu da düşüneceksiniz. Yeni eğitim öğretim yılının da başarılı geçmesini temenni ediyor saygılar sunuyorum." şeklinde konuştu.

PMYO Müdürü Mürsel Sevindik, Niğde PMYO'nda yıl toplam 761 polis adayının eğitim gördüğünü söyledi.

PMYO'nun teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden Sevindik, "Modem araç-gereç ve metotlarla çağdaş eğitim vermektedir. Suç ve suçlularla mücadele uluslararası boyut kazanmaktadır. Bilişim suçlarıyla mücadele ayrı bir önem arz etmektedir. İnsan haklarına saygı evrensel değer taşımaktadır. Polisin müdahalesini gerektiren uygulamalar gittikçe artmaktadır. Zor kullanma yetkisinin kullanış biçimi polisin ve ülkelerin çağdaşlık göstergesidir. Vatandaş memnuniyeti ve onun desteğinin kazanılması önemlidir. Önem arz eden bu konular profesyonel, nitelikli ve meslek disiplinine sahip polislerin yetiştirilmesini zorunlu kılmaktır. Hedefimiz, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, Cumhuriyet değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, adalet ve dürüstlüğü rehber edinmiş evrensel kriterlere uygun polis yetiştirmektir. Suç ve suçluyla mücadelede fiziksel güç ve teknik beceriler çok önemlidir. Ancak beyin gücü en etkin silahtır. Fiziksel güç ve beyin gücünün birlikte geliştirilmesi temel hedefimizdir. Amacımız: araştırmaya ve bilgiye önem veren, özgür iradesiyle düşünebilen, olaylar karşısında sağlıklı muhakeme yapabilen hızlı ve isabetli kararlar verebilen ve içinde yaşadığı toplumun değerlerine saygı duyan polisler yetiştirmektir. Önceden olduğu gibi okulumuz Niğde halkı ile bütünleşecek, çeşitli kültürel etkinlik, sosyal ve sportif faaliyetlerine hız kesmeden devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından geçen yıl dönem birincisi olan öğrenciler Selçuk Şahin, İbrahim Efe ve Muaz Şen Niğde Valisi Alim Barut tarafından ödüllendirildi. 

************************************

Geçmişte Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü,  Niğde Emniyet Müdürlüğünde Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğü  görevini yapan ve geçtiğimiz günlerde Trabzon PMYO'a Müdür Vekili olarak  Tahsin Şensoy Trabzonda görevine başladı. 

Tahsin Şensoy 'un Müdürlüğünü yaptığı Trabzon PMYO'a da Eğitim Öğretime törenle Başladı.

Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu’nda 2012-2013 eğitim öğretim dönemi, düzenlenen açılışı töreni ile başladı

Trabzon’un Pelitli mevkiinde bulunan Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (PMYO) gerçekleştirilen törene, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon PMYO Müdür Vekili Tahsin Şensoy, Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) Rektörü Prof.Dr. Süleyman Baykal, PMYO öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından katılımcıların konuşmaları gerçekleştirildi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, törendeki konuşmasında, “Devletlerin yapılanmasına şek veren evrensel değerler ön plana çıkmaktadır. Sizlerin çok değerli polisler olarak adına görev yapacağınız Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu gün dünyada var olan 207 devletten izole bir hayat süren bir devlet değildir. Değerli polis adayları lütfen vatandaşlarımıza evrensel değerler çerçevesinde muamele etmeye özen gösteriniz. Bu hem sizlerin hem Türkiye Cumhuriyeti’nin hem de vatandaşlarımızın huzuru ve bakası adına fevkalade önemli bir husustur” şeklinde konuştu.

Son yıllarda terör örgütünün saldırılarını arttırdığını bunun örgütün bitme noktasına geldiğinin belirtisi olduğunu dile getiren Kızılcık, “Terör örgütü şu anda son hamlelerini yapmaktadır. Bu durum maalesef önemli oranda şehit vermemize neden olmaktadır. Şundan herkes emin olsun, bu ülke tüm toplum olarak birlik ve bütünlüğünü yüksek imanı, inancı, güveni sayesinde ilelebet yaşamaya devam edecektir. Verilecek bir milim dahil olsa toprağımız yoktur. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti şu anda tüm unsurlarıyla terörle mücadelenin sonuna kadar yürütülmesi kararlılığı içerisindedir” diyerek yeni öğretim yılının öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılış törenindeki konuşmasında, yeni gelen öğrencilerin bir polis adayı olarak üzerlerinde oldukça büyük sorumluluklar olduğunu dile getiren Trabzon PMYO Müdür Vekili Tahsin Şensoy ise “Emniyet teşkilatı son yıllarda hem yurt içi hem de yurt dışında eğitim alanında atılım içerisine girmiştir. Türk Polis Teşkilatı uzun yıllardır eğitime verdiği yatırımın meyvelerini almaya başlamıştır. Akademik kariyer sahibi birçok mezunumuz bulunmaktadır. PMYO’ların amacı, öğrencilerin Polis mesleğinde görevini icra ederken görevin ağırlığı altında kalmayacak donanımların kazandırılmasıdır. Yapacağı işin yasal dayanağını bilen polisler yetiştirmek istiyoruz. Polisimizin vatandaşa güvenmesini, vatandaşımızın da polisimize güvenmesini istiyorsak bizler burada öğrencilerimize güvendiğimizi onlara hissettirmeliyiz. Biz ücreti vatandaşlardan alınan vergilerle ödenen görevlileriz, dolayısıyla ücretimizi ödeyen vatandaşlarımıza karşı ürettiğimiz her hizmetin hesabını vermek durumundayız. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından KTÜ Öğretim Üyesi Ersan Bocutoğlu’nun sunumuyla Trabzon PMYO’nun 2012-2013 yılı öğretim yılının ilk dersini vermesinin sonrasında tören son buldu.

NİĞDE'DEN GÖRÜNTÜLER...


















TRABZON'DAN GÖRÜNTÜLER








Editör: TE Bilişim