Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) 2010-2011 eğitim öğretim yılı törenle başladı.
PMYO Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törenine Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Jandarma  Komutanı İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan,  Niğde Üniversitesi Rektör Vekili  Prof. Dr. Mehmet Şen, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve davetliler katıldı. 
Törenin açılış konuşmasını yapan Niğde PMYO Müdürü Mehmet Karaca; “teşkilatımız, iç güvenliğin korunması, halkımızın tehlike ve tehditlerden uzak, huzurlu bir şekilde yaşaması için çalışmaktadır. Devletimizin bekasını korumakta  polis teşkilatının  temel görevlerindendir. Bu görevleri çağın şartlarına ve teknolojik gelişmelere göre ifa edecek elemanlar Polis Meslek Yüksek Okullarında  yetiştirilmektedir” dedi.
Öğrencilere seslenen Karaca şunları dedi; “emniyet teşkilatının çeşitli birimlerinde  görev almak amacıyla zorlu sınavlardan geçerek ve binlerce aday arasından seçilerek buraya  geldiniz. Sizlere göreve hazırlanırken amacımız, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, insan haklarına saygılı, ülke çıkarlarını daima  şahsi çıkarlar üstünde tutan,  ülke ve bayrak sevgisiyle  dolu, görevini yasaların  belirlediği şekilde yerine getiren, modern  çağın şartlarına uyum sağlayabilecek kapasitede, ilmi, mesleki, teknik bilgi ve beceriye sahip birer polis olarak yetiştirmektir”
Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, “ Türkiye genelinde toplam 26 Polis Meslek Yüksek Okulumuzun da açılışını yapıyoruz. Bugün itibarıyla sayıları yaklaşık 15 bin olan PMYO eğitim öğretime başlamış bulunuyor. Bu aile Polis okullarımız Emniyet teşkilatımıza Polis Memurları yetiştiriyor. Teşkilatımıza amir yetiştiren Fakültemiz var Ankara’da.  Dolayısıyla 20 bini aşan personeliyle Polis Akademisi ülkemizin büyük Yüksek Eğitim kurumu haline gelmiş durumda” dedi
“Biz sadece Türk Polis teşkilatına Polis ve amir yetiştiren bir kurum değiliz, aynı zamanda Dünyanın farklı bölgelerinden 18 ülkeden gelen öğrencileri  eğitiyoruz. Dolayısıyla uluslararası kurumuz. Aynı zamanda güvenlik anlamında bilimsel araştırma da yapıyoruz. Önceki hafta sonu İstanbul’da bir sempozyum düzenledik. Bu uluslararası İstihbarat sempozyumuydu ve bu Türkiye’de bir ilkti. Türkiye’de bir ilke imza attık. Konuşulması genellikle tabu olarak görülen istihbaratı masaya yatırdık. Farklı ülkelerden üst düzey katılımcılarla istihbarat konusunu tartıştık. Bu toplantımıza İç İşleri Bakanımız, Mit Müsteşarımız ve kamu düzeni güvenliği müsteşarımızda katıldı. İstihbarat konusunu akademik bakış açısıyla 2 günlük bir tartışma fırsatımız oldu. Katılanların ortak kanaati şuydu bu toplantı bir dönüm noktasıdır. Bu anlamda Polis Akademisi  bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye’de bazı konular istihbarat konusu tartışılamaz konuşulamaz görülüyor ama biz yıkıyoruz bu tabuları ve güvenlikle ilgili her alanı bilimsel olarak inceliyoruz. Antalya’da çok büyük bir katılımla Uluslararası terörizm sempozyumu gerçekleştirdik. Yine bu yıl Aralık ayında bunun ikincisini gerçekleştireceğiz. Bu sempozyumla ilişkili olarak Uluslararası terörizm dergisi çıkarmaya başladık yine Türkiye’de bir ilk” şeklinde konuştu.
Niğde Valisi Alim Barut ise yaptığı konuşmada; “yeni bir akademik yıla başlıyoruz ve bu yılın hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni bir başlangıç her zaman insanı iyiliğe sadeliğe çağrıştırır. Çünkü her şeyi düzenli yapma imkanıdır. Biz de böyle bir başlangıç yapmak istiyoruz. İnsanı ve insanlar arasındaki ilişkileri fırsat alan bir bilgilendirme  birer eğitim faaliyeti başlıyor. İnsanı esasa aldığımıza göre dikkate etmemiz gereken husus insanın bir anlamda kutsallaştırıldığı esası üzerinden yürümek gerekiyor”dedi.
 



Editör: TE Bilişim