Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) öğrenim gören 2.Sınıf öğrencilerinden 351 polis adayı törenle mezun oldu.

Okul Stadyumu'nda düzenlenen mezuniyet  törenine; Niğde Valisi Âlim Barut, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mürsel Sevindik, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Polis Okulu Öğrencileri ve aileler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mürsel Sevindik; “Okulumuz Polis akademisine bağlı 2 yıl süreli Ön Lisans Eğitimi veren ve Emniyet Teşkilatının Polis Memuru ihtiyacının karşılandığı (28) Polis Meslek Yüksek Okulundan bir tanesidir. Bugün iki yıl eğitim süresini başarıyla tamamlayan 351 öğrencimiz mezun olmaktadır. Bugün yüce Türk Milletine hizmet basamağının ilk adımını atıyorsunuz. Bu yol çok zor ve bir o kadar da şereflidir. Anayasadan ve İnsan haklarından ayrılmayınız. Sizlerle her zaman gurur duyacağımızdan hiç şüphem yoktur” dedi.

Mezuniyet töreninde Niğde Valisi Âlim Barut’ta şunları söyledi; “Değerli mesai arkadaşlarım, sevgili veliler, kıymetli öğrencilerimiz, basınımızın değerli temsilcileri, bu güzel günde hepinizi saygıyla selamlıyorum. Güzel bir gururla karşı karşıyayız. İnsan toplum halinde yaşamaya başladığı günden itibaren bu toplumun kurallarını ve kurallara karşı ihlalleri önleyecek mekanizmaları kurmuştur. İşte toplumdan millete geçişte, mutlaka güvenliğe, güvenlik görevlisine, bu kuralları işletmek üzere görevlendirdiği memurlara ihtiyaç olmuştur. Yani polis memuru milletin vazgeçilmez ihtiyacıdır. İşte bugün, bu milletin değerli evlatlarının da bir bölümünü bu işle görevlendiriyoruz.

Devletlerin vazgeçilmez unsuru da millettir. Türkiye Cumhuriyeti devletine hizmet edecek bu milletin aziz evlatları bugün polis memuru olarak diplomalarını alacaklar ve hizmete başlayacaklar. Böyle güzel bir gündeyiz. Bize bu imkânı veren aziz milletimize, devletimizin kuruluşlarına ne kadar teşekkür etsek ne kadar minnet duysak azdır. Devlet bu işle ilgili olarak Polis Akademisini ve Polis Okullarını görevlendirmiştir. Bu gençleri iki yıl burada yoğurmuş, milletine hizmet edecek hale getirmiş. Bu sebeple başta Akademi Başkanı olmak üzere tüm akademi görevlilerine ve Polis Okulu müdürüne, öğretmenlerine, en ücra biriminde görev yapan tüm personeline kadar büyük bir fedakârlık ve özveriyle çalışmışlar, bu hale getirmişler. Kendilerine huzurunuzda teşekkür ediyorum.

Aileler memlekete hizmet edecek civanmert delikanlılar yetiştirdiler. Aileleri tebrik ediyorum; çünkü millete hizmette onlar da üzerlerine düşeni yaptılar, çok teşekkür ediyorum. Tabii ki millet, devlet, okul, aile bunların hepsi bir araya geldi ama milletine hizmet etmek üzere bu çalışkan, dürüst, disiplinli evlatlar buğun diplomalarını alacaklar. Son iki yıl gayret gösterdiler, çalıştılar, çabaladılar ve sahada burada öğrendiklerini tatbik edecekler. Onlardan özet olarak beklenen şey, birincisi hizmeti esas alsınlar, ikincisi de tüm yapılan işlerde objektif ve adil olsunlar. Beklentimiz budur. Bunun da bu okulda görev olarak, misyon olarak gençlere verildiğini biliyorum, gençlerin de sahada, alanda tatbik edeceklerinden hiç şüphem yok. Bu sebeple bugünkü mezuniyet töreninde tüm emeği geçenlere gençler dahil,  aileler dahil, okul yöneticileri dahil hepsine teşekkür ediyorum. Gençlere görevlerinde başarılar, hayatlarında mutluluklar diliyorum. Sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okulu dereceyle bitiren 10 polis öğrenciye Vali Barut ve diğer protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Yemin eden öğrenciler, resmi geçidin ardından kep atarak mezuniyet sevincini yaşadı.



















Editör: TE Bilişim