Niğde Polis Meslek Yüksek Okulunda 10. dönem öğrenim gören 406 polis adayı törenle mezun oldu.

 

Okul Stadyumunda düzenlenen mezuniyet törenine Niğde Valisi Âlim Barut, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet CANSARAN, Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa ÖZTÜRK, Rektör Profesör Doktor Adnan GÖRÜR, Ankara Polis Koleji Müdürü Cahit DEMİR, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan ULUDAĞ, Bor Kaymakamı Muammer BALCI, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal SARI, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı AVŞAR, Askerlik Şube Başkanı Yarbay Kadir OKYAY ve Daire Müdürü ile seçkin davetliler katıldı.

 

Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü 1. Sınıf  Emniyet Müdürü Sayın Mehmet KARACA  İki yıl eğitim süresini başarıyla tamamlayan 406 öğrencinin mezun olduğunu ifade eden konuşmasında;  “ Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu  Polis Akademisine bağlı 2 yıl süreli ön lisans eğitimi veren ve Emniyet Teşkilatının Polis Memuru ihtiyacının karşılandığı (28) Polis Meslek Yüksek Okulundan bir tanesidir. Bu gün iki yıl eğitim süresini başarıyla tamamlayan 406 öğrencimiz bugün mezun olmaktadır.

Okulumuzda genç polislere mesleki bilgi ve donanımın yanında vatan ve millet sevgisi, insan haklarına saygı, Atatürk milliyetçiliğine bağlılık gibi üstün değerler kazandırılmıştır.Bugün yüce Türk Milletine hizmet basamağının ilk adımını atıyorsunuz. Bu yol çok zor ve bir o kadar da şereflidir. Bu yolda yürürken Atatürk ilkeleri ışığında milli ve manevi değerlerimize sahip çıkınız. Sizlerle her zaman gurur duyacağımızdan hiç şüphem yok. Yolunuz ve bahtınız açık olsun”dedi.

 

Niğde Valisi  Âlim Barut ise yaptığı konuşmada, göreve yeni başlayan polislerin, insanı esas alarak, insani değerlere saygılı bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve insana hizmet etmek üzere göreve başladığını belirtti.

Törende, dönemin başarılı öğrencilerinden ilk 5 sırayı alanlara çeşitli hediyeler verildi. Hediyelerin ardından, mezun olan öğrenciler yemin ederek diplomalarını aldılar. Mezuniyet töreni, tören geçişi ardından polis okulundan mezun olan öğrenciler havaya kep atarak sevinç gösterisi yaptı ve tören sona erdi.

 

 

Editör: TE Bilişim