Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Moda Tasarımı Anasanat Dalı Dr. Öğr. Üyesi Menekşe Sakarya’nın “Düğüm” adlı kişisel giysi tasarımı sergisi,sergi düğümünün çözülmesi ile Üniversite Kültür ve Sanat Evinde açıldı.

Pandemi kurallarına uygun olacak şekilde gerçekleştirilen “Düğüm” Kişisel Giysi Tasarımı Sergisine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik ile birlikte birçok davetli ve sanatsever katılım sağladı.

Sergide açıklamalarda bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Moda Tasarımı Anasanat Dalı Dr. Öğr. Üyesi Menekşe Sakarya, “13 giysi tasarımı koleksiyonu ve bu tasarımlara ait 13 moda illüstrasyonundan oluşan “Düğüm” adlı kişisel giysi tasarımı sergisinde kullanılan düğümler insan ilişkilerine benzemektedir. Kullanılan bu düğümler, tıpkı insan ilişkileri gibi, tıpkı dünyamız ve yaşadığımız olaylar ve olgular gibi, kimi zaman uzak kimi zaman yakın kimi zaman da iç içe geçmiş haldedir” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Menekşe Sakarya açıklamalarının devamında, koleksiyonun giysi parçalarının genelde elbise ağırlıklı olduğunu bazı formlarının ise sadece üst giysi olarak tasarlamış olduğundan bahsederek tasarımlarında yılın en çok kullanılan renklerini tercih ettiğini ve penye iplerin manken üzerinde makrome teknikleri ile düğümlenmesi sonucunda ortaya çıkan giysilerin çeşitli materyaller ile süslenerek tamamlandığını da ifade etti.

Serginin ilk günü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik’in, Dr. Öğr. Üyesi Menekşe Sakarya’ya teşekkür belgesi takdim etmesinin ardından sona erdi. Çelik sergide yaptığı açıklamada, sergiyi oldukça beğendiğini ifade ederek Dr. Öğr. Üyesi Menekşe Sakarya’ya çalışmalarında başarılar diledi.

“Düğüm” Kişisel Giysi Tasarım Sergisi, Üniversitemiz Kültür ve Sanat Evinde, halka açık olarak 21 Ekim 2020 Çarşamba günü saat 14.00’e kadar devam edecek.

Editör: TE Bilişim