Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi “2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni” yoğun katılım ile Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne, Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, davetliler ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı elemanları tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ise başlayan programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu konuşmasına, “Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir’in şanlı adını taşıyan Üniversitemize yeni katılan öğrencilerimiz ile birlikte, yeni eğitim-öğretim yılımızın başarılar getirmesini diliyorum” ifadeleri ile başladı.

Üniversitelerin toplumların değişimi, gelişimi ve refahı için olmazsa olmaz temel güçlerden biri olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarını, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak topluma hizmet sağlamak amacıyla bilgi üreten ve üretilen bilgiyi teknolojiye dönüştüren araştırma-geliştirme ve uygulama merkezlerimize oldukça önem vermekteyiz. Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliği alanında Üniversitemiz birçok faaliyeti sürdürme ve geliştirme çabası içerisindedir ve bu çaba bundan sonra da artarak devam edecektir” diyerek sürdürdü.

“Üniversitemizde, nezaket ve saygı esaslı iletişimin, milli birlik ve beraberlik anlayışının esas olmasını, akademik disiplinin korunmasını amaçlıyoruz” diyen Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarını “Ülkemizin çok değerli bilim insanlarından Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Sayın Göksel Aşan’a Üniversitemize hoş geldiniz diyor ve açılış dersini verecek olmasından büyük onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. 2021-2022 eğitim-öğretim yılını kutluyor ve hayırlı olması temenni ediyorum” sözleri ile noktaladı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise programdaki açıklamalarına “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde’mizin en büyük markalarından ve değerlerinden biridir. Özellikle Şehidimiz Ömer Halisdemir’in adını alması ile birlikte bu değer katlanarak artmış oldu” ifadelerini kullanarak başladı.

“Niğde’yi daha mutlu insanların yaşadığı güzel bir şehir haline getirmek bizlerin en büyük görevidir” diyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir açıklamalarını, “Öğrencilerin sanatsal ve sosyal anlamda kendilerini geliştirebilmelerine olanak sağlayacak etkinlikleri Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile birlikte ortak bir şekilde sık sık yapacağız. 2021-2022 Akademik Yılı herkes için hayırlı olsun” ifadeleri ile sona erdirdi.

Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki açıklamalarına üniversitelerin, yeni fikirlerin üretildiği, bilgi ve teknolojinin oluşturulup kullanıldığı çok özel yerler olduğuna vurgu yaparak başladı.

“Şüphesiz, eğitimde başarıyı yakalayan ve nitelikli insan gücü yetiştiren ülkeler, çağdaş uygarlık ve teknolojide ileri seviyeye ulaşarak dünya ekonomisinde söz sahibi olmuştur ve bu süreçte üniversiteler büyük rol oynamıştır” diyen Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek açıklamalarını “Özellikle son yıllarda görüyoruz ki devletimiz ve hükümetimiz, gençlerimizin bilimsel ve evrensel değerler temelinde yetişmeleri için tüm imkânlarını seferber etmektedir. Bu anlayıştan hareketle üniversitelerin mevcut durumunun daha da iyileştirilmesi ve yeni üniversiteler kurulması konularında önemli adımlar atılmış ve atılmaya devam edilmektedir” ifadeleri ile sürdürdü.

Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek açıklamalarının sonunda ise “Başta Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ve ekibini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Yine üniversitemize daha önce hizmet etmiş tüm Rektörlerimize ve akademisyenlerimize yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. 2021-2022 Akademik Yılı hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi “2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki “En Zor Yüzyıl” başlıklı konferansına zenginliğin, dünya genelinde geçmişten günümüze nasıl seyrettiği ve hangi coğrafyalara ne kadar yayıldığı ile ilgili istatistiki bilgileri paylaşarak başladı.

Savaşların temel sebebinin, zenginliği bir noktadan diğer noktaya kayması olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, savaşın iki etkeni olduğunu da söyleyerek ilk savaş etkeninin ele geçen zenginliğin nasıl paylaşılacağı, ikinci savaş etkeninin ise zenginliğin kaybedildiği coğrafyadaki zenginliği tutma çabası olduğunu program katılımcıları ile paylaştı.

Günümüzde zenginliğin yeniden el değiştirmeye başladığına ve ekonominin tarihine de değinen Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan açıklamalarını, pekçok örnek verdikten sonra “Öğrenci öğrenen, talebe talep eden demektir. Bunları ikisi birbirinden farklıdır ve ben herkesin öğrenci olmasından çok talebe olmasından yanayım. Eğer öğrenmeyi ve araştırmayı talep ederseniz kazanabileceğiniz şeyler çok daha fazla olacaktır. 2021-2022 Akademik Yılını kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum” diyerek noktaladı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi “2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni” çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

Protokol Üyeleri Niğde Turizm Merkezlerini Ziyaret Etti

Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan ve Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde’nin turistik ve tarihi merkezlerini ziyaret ettiler. Protokol üyeleri bu kapsamda Niğde Kalesi, Alâeddin Camii ve Gümüşler Manastırını ziyaret ederek Üniversite Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Topal’dan buralar ile alakalı detaylı bilgiler aldılar.

Bor İlçe Halk Kütüphanesinde Kültürel Söyleşilere Devam Bor İlçe Halk Kütüphanesinde Kültürel Söyleşilere Devam

Editör: TE Bilişim