İnsanlık tarihinin dönüm noktalarından biridir yazının bulunması.

Geçmişle gelecek arasındaki bağın kurulmasında, tarihin tozlu raflarında insana dair üretilen her şeyin saklanmasının sonsuz hafızaya taşınmasında yer eden, kilometre taşlarıdır yazı.

İlim ve teknoloji adına ortaya çıkarılanlardan duygularımızın ifadesine kadar birçok olgunun vücut bulmasında, pusula görevini yapandır yazı.

Hele birde onu düşünce dünyanızın zenginlikleriyle harmanlayıp, lezzetli yemek kıvamında damak tadınıza uygun halleriyle buluşturduğunuzda, insan olduğunuzun bilincini, size derinlemesine hissettirendir yazı.

İşte tüm bunların beynimizle buluşup kendi dünyamızın özelinde ayrı bir haz olarak karşımıza çıkar o yazıların birleştirilmesinden oluşan okumak davranışı.

Özellikle günümüz teknolojisinin sanal aleminde, sığ ve kısa söylemlerin hüküm sürdüğü kişisel hesaplarda okumanın zenginliğinin ve derinliğinin anlamını yitirdiğini gözlemeye başlamak, gerçekten üzücü.

Nitekim toplumsal sorumluluğunun farkındalığıyla hareket eden Yazarlar ve Sanatçılar Birliği, “ Niğde Okuyarak Büyüyor “ adını verdiği ortaokul ve liseleri kapsayan ciddi bir okuma projesinin altına imza atarak, Niğdeli gençlerimizi, okumanın ve derinlemesine düşünebilmenin güzelliğiyle buluşturuyor.

Toplumumuzun en büyük eksikliğinin okuma eyleminin gerçekleşmemesi olduğunu belirten birlik, okumanın artırılıp tüm katmanlara yaygınlaştırılmasını açık ve acil bir ihtiyaç olarak belirlemiş.

Necip Fazıl Kısakürek’ten İskender Pala’ya, Ahmet Hamdi Tanpınar’dan Şevket Rado’ya, Sezai Karakoç’tan Tarık Buğra’ya kadar birçok değerli yazarın eserinin okunup, okunan kitaplardan oluşan test ve yazılı sınavları eşliğinde, okuyan ve bir o kadar da okuduğunu anlayan genç nesiller ödüllendirilecek. 12 Ocakta başlayıp 26 Nisanda bitecek olan projede 1. Olan öğrenci 1500 tl gibi hiçte küçümsenmeyecek bir ödül alırken, 10. olan öğrenciye de çeyrek altın verilecek.

Yazsanbir’in koordinatörlüğünde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklığıyla gerçekleştirilecek yarışma içerikli bu projeye en büyük destek ise Niğde Belediye Başkanlığınca veriliyor.

Gelecek kurgusunda okuyan ve okuduğunu anlayıp yaşadığı toplumla bağ kuran yeni nesiller, olmazsa olmazlarımızdan.
Eeeee haydi o zaman gençler, ne bekliyorsunuz?

Kaybedeni olmayan bu yarışmaya, Yazsanbir tarafından …

Hepiniz bekleniyorsunuz…