Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kitap okumanın önemine dikkat çekmek, bu konuda toplumu bilinçlendirmek amacıyla 3 bin 500 öğrencinin aynı anda kitap okuyacağı bir etkinlik düzenleniyor.

 

29 Mayıs Salı günü 11-12 saatleri arasında Hükümet Meydanında düzenlenecek olan etkinliğin Niğde’de de ilk kez gerçekleşeceğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, kitap okuma etkinliği ile okula alışkanlığının kazandırılmasını amaçladıklarını belirterek, “Niğde’den tüm Türkiye’ye bir mesaj vermek istiyoruz. ‘İlim Çin’de de olsa alınız’ diyen Yüce Medeniyet’in mensupları olarak beşikten mezara kadar okumanın önemini vurgulamak istiyoruz” diye konuştu.

 

Etkinlik için bütün hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Ekinci, “Niğde Merkez lise ve İlköğretim okullarımızdan yaklaşık 3 bin 500 öğrenci meydanda kitap okurken, trafik duracak, şoförler, vatandaşlar ve protokol de yaklaşık 5 dakika kitap okuyacaktır. Aynı anda tüm merkez okullarımız kitap okuyarak bu etkinliğe katılacak. Müdürlüğümüz Ar-ge bölümünün koordinasyonunda yapılacak bu etkinliğe bütün vatandaşlarımızın katılımınızı bekliyoruz” diye konuştu.

 

Kitap okuma etkinliği için bütün hazırlıklarını tamamlayan Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge bölümü Müdür Yardımcısı M. Ali Durak başkanlığında son toplantısını yaptı. 



Editör: TE Bilişim