Niğde Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, Niğde’nin okul öncesi eğitiminde Türkiye ortalamasının çok üstünde bir başarı yakaladığını belirterek, “İlimizdeki okul öncesi eğitiminde okullaşma oranı yüzde 82’leri geçmiştir. Hedefimiz bunu yüzde 100 yapmaktır” diye konuştu.


Elma Şekeri Anaokulu, Kız Teknik ve Meslek Lisesi Özenç Kardeşler Anaokulu, Niğde Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Niğde İl Özel İdaresi ortaklığında hazırlanan Niğde’de Okul Öncesi Eğitimin Geliştirilmesi isimli projenin kapanış toplantısı Niğde Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Niğde’de Okul Öncesi Eğitimin Geliştirilmesi adlı projenin kapanış toplantısına Niğde Valisi Âlim Barut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, İl Kültür Müdürü M. Öncel Koç, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Alkan, M. Ali Durak, Dernek başkanı Emin Özdemir, okul müdürleri, öğrenci ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Saime Tüzen, Niğde’de Okul Öncesi Eğitimin Geliştirilmesi kapsamında yapılan projenin, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığına bağlı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklendiğini söyledi. Projenin başarıyla tamamlandığını ifade eden Tüzen, projedeki faaliyetleri anlattı.

“Okul öncesinde hedefimiz yüzde 100”

Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, okul öncesinde Niğde’nin çok önemli işler yaptığını ifade ederek, eğitimin anne karnında başladığını söyledi.

Anne karnında başlayan eğitimin en hızlı gelişim gösterdiği dönemin 0-6 yaş olduğunu vurgulayan Akbıyık, “Günümüz dünyasında gelişmiş ülkelerin birçoğunda okul öncesi eğitim zorunlu olup, küçük yaşlarda başlamaktadır. Ülkemizde son yıllarda okul öncesi eğitime büyük önem verilmektedir. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ülke genelinde zorunlu eğitim kapsamına alınması yönünde çalışmalar sürdürülmektedir. 36-72 ay arası çocukların eğitim gördüğü anaokulları-anasınıfları ve uygulamalı sınıflar çocuğun gelişimine uygun olarak dizayn edilmekte ve bu eğitime katılan çocuklar katılmayan akranlarına göre önemli ölçüde avantajlı konuma gelmektedirler” diye konuştu.

Niğde’de 16 anaokulundaki 63 derslik ve 223 anasınıfında 6 bin 216 öğrencinin okul öncesi eğitim aldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, “İlimizde      5 yaş ve üstü okullaşma oranı yüzde 81.74’tür. Hedefimiz bu oranı yüzde 99’lara ve hatta yüzde 100’lere yükseltmektir. Okul öncesi eğitimin okullaşma oranının bu konuma getirilmesinde emeği geçen başta sayın Valimiz olmak üzere, bu projede bize destek olan dernek başkanımız Emin Özdemir Beye ve diğer eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından proje kapsamında eğitim gören öğrencilere katılım belgesi verilirken, Kız Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibi de kısa bir gösteri sundu. 



Editör: TE Bilişim