Ömer Halisdemir Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Yasemin Yavuzer ve Yrd. Doç. Dr. Oğuz Çetin ile birlikte Niğde ODTÜ Koleji'nde 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik bilimsel araştırma yaptı. On iki üniversite öğrencisi tarafından sınıflarda uygulanan "BRAINFIT Zihin Egzersizlerinin İlkokul Öğrencilerinin Bilişsel, Duyuşsal, Devinişsel, Sosyal ve Dikkat Becerileri Üzerindeki Etkisi" başlıklı pilot uygulama iki hafta sürdü.

Konuyla ilgili bilgi veren BRAINFIT akademik danışmanı, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Oğuz Çetin Pilot uygulama sonunda yapılacak çalışmalar sonunda nihai uygulamanın 2017-2018 eğitim öğretim yılında yine ilkokul 3. 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak yapılacağını belirti. Pilot uygulamanın Niğde ODTÜ Koleji ilkokul 3. 4. sınıflarda başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade etti. Çalışmayla ilgili olarak başta Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Yavuzer, bölüm öğrencileri, Niğde ODTÜ Koleji idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

Okul Müdürü Aydın Akbaş konuyla ilgili şunları söyledi. "Ömer Halisdemir Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencilerinin, Doç Dr. Yasemin Yavuzer ve Yrd. Doç Dr. Oğuz Çetin ile birlikte okulumuz ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik yaptıkları pilot uygulamaya öğrencilerimiz istekli ve etkin bir şekilde katılmıştır. Bu bilimsel çalışmanın içerisinde bulunmaktan dolayı mutluluğumuzu ifade etmek isterim.  Çalışmanın tamamlanmasının ardından eğitim öğretime olumlu katkılar sağlamasını dileriz. Bu uygulamayı gerçekleştiren Doç Dr. Yasemin Yavuzer, Yrd. Doç Dr. Oğuz Çetin ve Ömer Halisdemir Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencilerine şükranlarımızı sunar, çalışmalarında başarılar dileriz."
Editör: TE Bilişim