Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türkiye genelinde üniversiteler arası başarı ortalamasında dokuzuncu sırada yer aldı. YÖK’ün açıkladığı rapora göre Niğde ili Türkiye geneleli 606.271 başarı sıralaması ile başarı ortalamasında dokuzuncu sırada yer aldı.

Yüksek Öğretim Kurumu, 2018 YKS Yükseköğretime Geçişte İl-Bölge Başarıları ve Nüfus Hareketliliği Raporunu açıkladı. Raporda YKS’ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) giren öğrencilerin üniversite türlerine göre dağılımı ile Türkiye geneli, coğrafi bölge ve iller mazında başarı sıralamaları yer aldı. YÖK’ün açıkladığı rapora göre Niğde ili Türkiye geneleli 606.271 başarı sıralaması ile başarı ortalamasında dokuzuncu sırada yer aldı. Temel yeterlilik puanında onuncu sırada yer alan Niğde, sözel puan başarı ortalamasında ise dördüncü oldu. Rapora göre öğrencilerin yüzde 83’ü devlet üniversitelerini tercih ederken, yüzde 17’lik kısım ise vakıf, KKTC ve yabancı üniversiteleri tercih etti.

Niğde’de yaşayan öğrenciler en çok yine kendi memleketlerinde bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini tercih ettiler. Ankara ise Niğdeli öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ikinci il konumunda bulunuyor. Niğdeli öğrenciler Ankara’nın ardından en çok Kayseri ve İstanbul’u tercih ediyor.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini en çok tercih eden Niğde’de ikamet eden öğrenciler olurken, Adana ikinci, Kayseri üçüncü ve Mersin dördüncü sırada yer alıyor.

Editör: TE Bilişim