ODTÜ Geliştirme Vakfı Niğde Ortaokulu öğrencileri 2-6 Şubat 2015 tarihlerinde 7 öğrenci 2 öğretmenden oluşan kafileyle Almanya’nın başkenti Berlin’e eğitim ziyareti düzenledi. Almanya, Hollanda ve Türkiye’den öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı eğitim faaliyetinde 2015-2018 yılları arasında yapılması planlanan Erasmus+ projesine hazırlık çalışmaları yapıldı.  “21. Yüzyılda Avrupa’da Birlikte Yaşamak ve Ütopya” konulu proje için hazırlık çalışmaları bir hafta sürdü.
 
 
ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde Okulları Müdürü Aydın Akbaş konuyla ilgili açıklama yaptı:
 
“Okulumuz, 2011-2013 yılları arasında Almanya, Fransa,  Hollanda, İtalya, Litvanya, Bulgaristan ve Polonya’nın katılımıyla gerçekleşen Comenius projesini başarıyla tamamlamıştır. Şimdi yeni bir projenin hazırlık sürecinde ortak okullarımızın katılımıyla Berlin’de hazırlık çalışmalarımızı sürdürdük. Hollanda, Almanya ve Türkiye’den çalışmaya katılan öğretmen ve öğrenciler bir hafta boyunca oldukça verimli çalışmalar yapmıştır. Okulumuzdan da çalışmaya İngilizce Öğretmenlerimiz Didem Mengü, Betül Çetin ve 7 öğrenci katılmıştır. Ziyaret sırasında Almanya Parlamentosu, Berlin Duvarı, Soğuk Savaş döneminde kullanımda olan Hohenschönhausen Hapishanesi, DDR Germany İnteraktif Müzesi ve çeşitli müzeler ziyaret edilmiştir. Bu ziyaretler sırasında diğer ülke öğrencilerle ortak çalışmalar yürüten öğrencilerimiz İngilizce konuşma becerilerini geliştirme fırsatı bulmuş, farklı ülkelerden gelen öğrencilerle kültürel etkileşime girmişlerdir. Bu çalışmalar ayrıca öğrencilerimizin sosyal ilişkilerinin ve özgüvenlerinin gelişmesine de katkı sağlamıştır.
 2011-2013 tarihlerinde Avrupa’nın ortak geçmişini araştıran ve paylaşımlarda bulunan öğrencilerimiz, 2015-2018 yıllarında çalışacakları “21.yy da Avrupa’da birlikte yaşamak ve ütopya” konulu proje için araştırmalar yapmıştır. Sınırların önemini yitirdiği Avrupa’da birçok milletin Avrupa’da hoşgörü ve barış içerisinde ortak yaşamamın mümkün olduğu ve eldeki mevcut doğal kaynakların doğru ve yeterli kullanımıyla ilgili fikir alışverişinde bulunmuş ve yeni proje için çalışmalar yapmışlardır.”


Editör: TE Bilişim