Niğde ODTÜ Koleji müzik topluluğu öğrencileri, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonunda düzenlenen 11. Dinçer Özer ile Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivalinde konser verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen festival konserine, ülke çapında ilk, orta ve liselerden seçilen çocuk ve genç vurmalı çalgılar toplulukları katıldı.
Okul Müdürü Aydın Akbaş konuyla ilgili açıklama yaptı:
 
Okulumuz müzik topluluğu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen 11. Dinçer Özer ile Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivalinde konser verdi. Almanya, Meksika, Burkina Faso ve Fransa’dan sanatçıların katıldığı, TRT Ankara Radyosu Çoksesli Çocuk Korosu’nun da renk kattığı festivalde sahne almanın ve yüzlerce okul arasından seçilen 7 okuldan biri olmanın gururunu yaşadık.
Yaklaşık 3 aylık bir hazırlığın sonunda tamamladıkları çalışmayı sunan müzik topluluğumuz 21 Nisan 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda konser vermek üzere seçilmiştir. Toplamda yedi okulun katıldığı festivalde okulumuz 2. 3. 6. ve 7. sınıf olmak üzere 31 öğrencimizden oluşan bir grupla sahne almıştır. Uluslararası düzeyde gerçekleşen bu festival müzik eğitiminde çok büyük önemi olan vurmalı çalgılar yöntemini desteklemek, öğrencilerin kendilerini ifade edebilecekleri sanat ortamlarının oluşması açısından büyük öneme sahiptir.
Müzik topluluğu öğrencilerimiz, yaş düzeyi olarak en genç grup olmanın yanı sıra, konserde hiçbir enstrüman kullanmadan kendi vücutlarını kullanarak ritim gösterisi yapmış, başta Dinçer Özer olmak üzere tüm katılımcılardan büyük beğeni toplamış ve defalarca alkışlanmıştır.
 
Müziğe ilgi duyan öğrencilerimizin CSO Konser Salonu’nda sahneye çıkmalarına olanak sağlayan böylesine güzel bir projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan başta CSO Vurmalı Çalgılar Sanatçısı Dinçer Özer ve tüm yetkililere okul olarak şükranlarımızı sunarız. Müzik topluluğumuzu oluşturan, öğrencilerimizi yetiştiren Müzik Öğretmenlerimiz Ayça Demirci Özay ve Abdullah Koç’u ve uluslararası düzeyde okulumuzu başarıyla temsil eden müzik topluluğu öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim