Niğde ODTÜ Koleji, ABD Nebraska Üniversitesi tarafından 15 Kasım 2011 tarihinde 27.si düzenlenen Dünya Matematik Olimpiyatlarında Dünya Birincisi oldu. Dünya çapında 90 ülkeden 2.411 okul ve 152.770 öğrencinin katıldığı olimpiyatlara 49 öğrenciyle katılan ODTÜ Koleji, geçtiğimiz hafta açıklanan sonuçlara Dünya Birincisi olarak gurur verici bir sonuç elde etti. Konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Aydın Akbaş şunları söyledi:

 

“Amerika’nın Lincoln şehrinde yer alan Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen dünyanın en prestijli matematik olimpiyatı olan AMC-8 (American Mathematics Contest-8)  14 yaş altı öğrencilerin katıldığı uluslararası düzeyde bir matematik yarışmasıdır. 15 Kasım 2011 tarihinde düzenlenen olimpiyatlara dünya genelinde 90 ülkeden 2.411 okul ve 152.770 öğrenci katılmıştır. 6-7-8. Sınıflara devam eden 49 öğrenciyle katıldığımız yarışmada, 5 altın, 5 gümüş, 5 bronz madalya kazandık. Ayrıca 9 öğrencimiz dünya derecesi yaptığından şeref belgesi ile ödüllendirilmiştir. Okul puanına göre yapılan sıralamada ise 75 puanla dünya çapında 2.411 okul arasında 1. olmayı başardık. Sonuçlar geçtiğimiz hafta AMC8 resmi internet sitesinden yayınlanmıştır.

                                                                                

SBS okul puanında son 6 yıldır Niğde 1.si, Türkiye genelinde ise derece yapan okullar listesine girmeyi başaran okulumuz bu yarışma sonuçlarıyla başarısını uluslararası düzeye taşımış oldu. İlk defa katıldığımız uluslararası matematik olimpiyatlarında bireysel derecelerin yanı sıra okul olarak ta birinci olmamız bizleri gururlandırdı. Niğde’yi ve ülkemizi uluslararası platformda en iyi şekilde temsil etmiş olduk. Böylesine büyük bir başarıyı elde eden öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyor, başarılarının daim olmasını diliyorum.”


Editör: TE Bilişim