Niğde ODTÜ’den 49 Öğrenci 7 farklı Avrupa Ülkesinde

 

Niğde ODTÜ Koleji’nden 6 kişilik proje ekibi AB projesini sürdürmek için İtalya’ya gitti. 5-10 Mayıs 2013 tarihlerinde 5 öğrenci ve 1 öğretmenden oluşan kafile İtalya’nın Milano şehrinde Avrupa’dan 8 ülkenin ortak olarak sürdürdüğü Comenius projesinin çalışmalarına katıldı. Niğde ODTÜ Koleji, bu ziyaretle birlikte 2 yılda toplam 49 öğrencisini 7 farklı Avrupa ülkesinde eğitim faaliyetlerine götürmüş oldu.

 

Okul Müdürü Aydın Akbaş ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulundu:

 

“AB hayat boyu öğrenme programı kapsamında yürüttüğümüz projede, okulumuzdan 5 öğrenci, 1 öğretmenden oluşan proje ekibimizin İtalya ziyareti beşinci hareketlilik olarak gerçekleşti. Uluslar arası düzeyde devam eden çalışmada, 8 Avrupa ülkesinden öğretmen ve öğrenciler daha önce sırasıyla Fransa, Litvanya, Türkiye ve Almanya-Polonya’da bir araya gelmişlerdi.

 

2011-2013 yılları arasında sürdürdüğümüz bu projede İtalya ziyareti sırasında ev sahibi okul öğrencilerinin evlerinde konaklayan öğrencilerimiz hafta boyunca İtalya’daki proje ortağı okulda diğer ülkelerden gelen öğrenci ve öğretmenlerle çalışmalarını sürdürdüler. Böylece “Farklı Geçmişten Ortak Geleceğe Avrupa” isimli proje ve diğer eğitim ziyaretleriyle birlikte son iki yılda 10 öğrencimiz Fransa, 4 öğrencimiz Litvanya, 15 öğrencimiz İngiltere, 5 öğrencimiz Ukrayna, 10 öğrencimiz Almanya-Polonya ve 5 öğrencimiz İtalya olmak üzere toplam 49 öğrencimiz yurt dışına çıkmıştır.

 

2 yıllık kısa bir sürede 49 öğrencimizin 7 farklı Avrupa ülkesinde çeşitli eğitim öğretim süreçlerine katılmaları, farklı ülkelerden öğrencilerle ortak çalışmalar yürütmeleri onların gerçek yaşama hazırlanmaları, İngilizce konuşma becerilerini geliştirmeleri, iletişim kurma, kendini ifade etme ve özgüven kazanma konularında büyük katkılar sağlamıştır. Bundan sonraki dönemlerde de eğitim öğretim faaliyetlerimizi uluslar arası düzeyde sürdürmenin gayreti içerisinde olacağız.”


 

 

Editör: TE Bilişim