Niğde ODTÜ Koleji, Erasmus+ okul ortaklıkları programı Youthtopia2020 isimli uluslararası proje kapsamında Almanya'nın başkenti Berlin'e eğitim ziyaretinde bulundu. Ziyarete Niğde ODTÜ Koleji'nden 5 öğretmen, 20 öğrenci olmak üzere toplamda 91 öğrenci, 13 öğretmen katıldı.


Ziyaretle ilgili Okul Müdürü Aydın Akbaş açıklamada; "2016-2018 yılları arasında devam edecek ve T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından onaylanan Erasmus+ okul ortaklıkları programı Youthtopia2020 isimli uluslararası projemiz kapsamında 2. eğitim ziyaretimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ziyarete Hollanda ve İspanya'dan ortak okulların ve  okulumuzun öğrenci ve öğretmenleri katılmıştır. Almanya'nın başkenti Berlin'e yapılan ziyarete 20'si öğrenci 25 kişi okulumuzdan olmak üzere toplamda 91'i öğrenci 105 kişi katılmıştır.

İki yıl sürecek projemizde ortaklarımız Hollanda, İspanya, Bulgaristan, İtalya ve Fransa'dır. Proje kapsamında ilk ziyaretimizi 2016 yılının Aralık ayında Bulgaristan'a yapmıştık. 30 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında da Almanya'nın Berlin şehrine ikinci ziyaretimizi gerçekleştirmiş olduk. Proje kapsamında Avrupa'da yer alan ülkelerin tarihleri araştırılmakta, tarihi olaylar yerinde yapılan incelemelerle irdelenmektedir. Çeşitli müze ve tarihi mekanlarda rehber ve uzmanlar tarafından bilgilendirme yapılmaktadır. Daha sonra öğrenciler farklı geçmişlerden gelen insanlığın ve özellikle Avrupa'nın ortak bir geleceği nasıl inşa edebileceği üzerinde proje geliştirmektedir. Öğrenciler insanlığın tarihte yaptığı hatalardan ders çıkararak gelecekte ideal okul, şehir ve ülkenin nasıl olabileceği ile ilgili ütopyalar geliştirmektedir. Tüm ziyaretler tamamlandıktan sonra görüşmeler ve çalışmaların sonucunda ortaya çıkacak ütopya (Youthtopia 2020) öğrenciler tarafından 2018 yılında Fransa'nın Strasbourg kentinde Avrupa Parlamentosu'na sunulacaktır. Bu çerçevede yapılan Berlin ziyaretinde özellikle Avrupa ve Almanya tarihinde II. Dünya Savaşı dönemiyle ilgili müzeler ve tarihi mekanlar gezilmiştir. Almanya Parlamentosu, Hohenschönhausen Müzesi, Sachsenhausen Toplama Kampı Müzesi, Berlin Duvarı ve Doğu Galerisi, DDR (Doğu Almanya Cumhuriyeti) Müzesi ziyaret edilen önemli tarihi mekanlardan bazılarıdır.

Öğrencilerimizin uluslararası bir projeye katılmaları, onların gelecek yaşamlarına büyük bir vizyon katmaktadır. Proje dili İngilizce olduğundan öğrencilerimizin okulda gördükleri yoğun yabancı dil programının önemini anlamalarına katkıda bulunmuş ve öğrendiklerini yaşama geçirmeleri için büyük bir fırsat sağlamıştır. Ayrıca farklı kültürlerden ve ülkelerden akranlarıyla bir arada eğitim faaliyetlerine katılmaları üst düzeyde etkileşim ve motivasyon kaynağı olmuştur.

Uluslararası projemiz kapsamındaki üçüncü ziyaretimiz 2017 yılının Mayıs ayında İspanya'ya, dördüncü ziyaretimiz 2017 yılının Ekim ayında Hollanda'ya yapılacaktır." dedi. 

 
Editör: TE Bilişim