ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde İlköğretim Okulu “Karanlığa ışık tut” isimli Bilim şenliği düzenledi.

Fen, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Bilişim Teknolojileri, Yabancı Dil gibi alanlarda 10.su düzenlenen bilim şenliğinde bir çok ilginç proje  yer alıyor.

İlginç projelerin yer aldığı bilim şenliğinde öne çıkan projeler hakkında da bilgi veren ODTÜ geliştirme Vakfı Özel Niğde ilköğretim okul Müdürü Aydın Akbaş, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuarı ile ortaklaşa yürüttükleri “Karanlığa Bir Işık Tut” isimli sosyal sorumluluk projesi (Kitap Okuyan robot) ile Göreme engelli bireylerin önündeki bariyerleri kaldırmaya yönelik   robot kulübü öğrencilerinin ürettiği yürüyen  robot 10. bilim şenliğinde öne çıkan projeler arasında yer alıyor. Dedi.

ODTÜ Özel Niğde ilköğretim okul Müdürü Aydın Akbaş açıklamasının devamında, “Kullanılmayan  bilgi bir işe yaramamaktadır. Öğrencilerin bilgilerini farklı durumlara transfer edebilmeleri, bilgilerini kullanarak gerçek yaşam durumları ile ilgili sorunlara çözüm üretebilmeleri, çevrelerine duyarlı bireyler olarak yetişmeleri önem kazanmıştır. Bilimsel olaylara ilgi uyandırmak Öğrencilerimizin farklı okullardan  öğrencilerle paylaşımlarda bulunmaları ve bir parçası oldukları sosyal çevreyle bütünleşmeleri bizim için en önemli kazanımlardan biridir” dedi.
ODTÜ Özel Niğde ilköğretim Okulunun düzenlediği bilim şenliği vatandaşlardan büyük ilgi gördü.







Editör: TE Bilişim