Niğde ODTÜ Koleji her yıl düzenlediği resim sergisi ve müzik dinletisi etkinliklerinin 14üncüsünü düzenledi.

9-10 Haziran tarihlerinde Akmedrese’de ziyarete açılan serginin açılışını İl Kültür ve Turizm Müdürü Tansel Tokmak, Niğde Askerlik Şubesi Başkanı Albay Kadir Okyay ve ODTÜ Koleji Müdürü Aydın Akbaş birlikte yaptılar. Resim Sergisinin ikinci gününün akşamında ODTÜ Koleji öğrencileri tarafında İl Kültür Merkezi salonunda müzik dinletisi yapıldı.


Etkinlikler ile ilgili Okul Müdürü Aydın Akbaş yaptığı açıklamada;  “Öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gelişimlerini desteklemek amacıyla her yıl düzenlediğimiz resim sergisi ve müzik dinletisi etkinliklerimizin bu yıl 14üncüsünü düzenledik. Akmedrese’de tarih ve kültür kokan bir ortamda öğrencilerimizin hazırladığı eserler 2 gün boyunca sergilendi. Anasınıfından 8. Sınıfa kadar tüm öğrencilerimizin çalışmalarının bulunduğu sergide doğa teması temelinde kara kalem çalışmaları, tuval üzerine akrilik çalışmaları, vitray boyamalar, seramik çalışmaları, ahşap çalışmaları, pastel boya çalışmaları yer aldı. 605 yıllık tarihi bir binada öğrencilerimizin hazırlamış olduğu yüzlerce eser katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeni topladı. Öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı tebrik eder, öğrencilerimizi yetiştiren ve büyük bir özveriyle serginin hazırlanmasında görev alan Resim Öğretmenlerimiz Demet Demirtaş, Havva Eriş ve katkı sağlayan ve destek olan herkese teşekkür ederiz"dedi. 

Okul Müdürü Aydın Akbaş açıklamasının devamında; 
Müziğe ilgi duyan ve bu alanda çalışmalara devam eden öğrencilerimizin hazırladığı 14. Müzik dinletisiyle resim sergisiyle başlayan hafta tam bir sanat haftası haline dönüştü. Ayrıca geçen hafta 33 öğrencimiz okul salonumuzda müziğe ilk adım konser vermişlerdi. İl Kültür Merkezi Salonunda düzenlediğimiz etkinlikte öğrencilerimiz çeşitli halk ezgileri ile klasik müzik eserlerini saz, keman, gitar, piyano gibi çalgı aletleriyle icra ettiler. 4. Sınıf Ö öğrencilerimizden oluşan koro ve ortaokul öğrencilerimizden oluşan müzik topluluğunun sahne almasıyla müzik dinletimiz tamamlandı. 60 öğrencimizin görev aldığı müzik dinletisi katılımcıların büyük beğenisini toplayan bir sanat gecesi olarak hafızalarda yer etti.  Bizlere yüreklerindeki sevgi, saygı ve güzellikleri aktaran tüm öğrencilerimizin gözlerinden öpüyor, yürekten tebrik ediyorum. Öğrencilerimizi yetiştiren ve büyük emeklerle programı hazırlayan Müzik Öğretmenlerimiz Abdullah Koç, Yusuf Andaç ve koro çalışmasını hazırlayan Barış Ataseven Hocamıza teşekkür ederiz. “ dedi. 


http://www.borhaber.net/egitim/nigde-odtu-de-sanat-gunleri-h17034.html

Posted by Bor Haber on 11 Haziran 2015 Perşembe
Editör: TE Bilişim