15 Mart 2015'te yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 13-14-20-21 Haziran 2015 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, adaylarımızdan alınan tercihler doğrultusunda, 2015-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.

NİĞDE'DEN İLK BİNDE 37 , İLK YİRMİBİNDE 329 ÖĞRENCİ

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar; bu yerleştirme sonuçlarına göre ilimizin başarısını değerlendirirken şu ifadelerde bulundu:

“2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında müdürlüğümüze bağlı liselerimizden mezun olup sınava giren öğrencilerimizden % 66’sı bir yükseköğrenim kurumuna yerleşmiştir. Bu yerleşen öğrencilerimizden 37’si Türkiye geneli ilk 1000’e girerken, 329’u da ilk 20000’ e girmişlerdir. İlimize ait bu oransal sonuçlar  bağlamında öncelikli olarak belirtmeliyim ki; geçmiş dönemlere göre, ilimizin yükseköğretim programlarına yerleşme yüzdesi istikrarlı bir şekilde bu yıl da biraz daha artmıştır. Öğrencilerimizin yerleştikleri bölümler ve yerleşen öğrenci sayılarına baktığımızda; yerleşen öğrencilerimizden 48’i Tıp Fakültesini, 15’i Diş Hekimliğini, 2’si Eczacılık Fakültesini, 96’sı Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerini, 54’ü Hukuk Fakültelerini, 214’ü Eğitim Fakültesini, 95’i İlahiyat Fakültesini, 4’ü Veterinerlik Fakültesini, 34’ü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünü ve diğer 823 öğrencimizde üniversitelerimizin çeşitli bölümlerini kazanarak, bizleri ziyadesiyle memnun etmişlerdir. Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen analizlere göre ilimizde dereceye giren öğrencilerimiz tercihlerini genellikle Tıp Fakültesinden yana kullanmışlardır. Eğitim fakültelerine yerleşen öğrenci sayımızda önemli bir değişme gözlenmezken, ilahiyat fakültelerine yerleşen öğrencilerimizin sayısı geçen yıla göre neredeyse 2 kat artış göstermiştir”dedi.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar açıklamasının devamında; Biz inanıyoruz ki; eğitim camiası olarak idarecisinden öğretmenine, hizmetli personelinden eğitime katkısı bulunan tüm paydaşlarımızla el ele verdikçe bu kıymetli emeklerimiz hiçbir zaman boşa çıkmayacaktır. Bunun en büyük ispatı ise geleceğe yön verecek ışıl ışıl parlayan gençlerimiz, öğrencilerimizdir. Bu ülke, bu millet geleceğe gururla yürürken gençlerimizin vazifesi ise; yerleştikleri üniversitelerdeki bölümlerini başarıyla bitirmek ve “Halka hizmet Hakka hizmet” düsturuyla bu güzel vatanımıza, bu şerefli millete layıkıyla hizmet etmektir. Bu başarıda emeği geçen başta öğretmenlerimiz ve bütün idarecilerimize, sürecin ayrılmaz bir parçası olan velilerimize teşekkür ederim.”diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: TE Bilişim