NİĞDE Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, 2013 yılına ilişkin yılsonu değerlendirmesi yaptı. Ekinci, Niğde’de 2013 yılı içerisinde okulların yapımı için 30 milyon TL harcandığını söyledi.


2013 yılının Niğde’de eğitim öğretim açısından çok iyi geçtiğini belirten Ekinci şunları dedi: “2013 yılında Niğde ilimiz özellikle yapılan hizmetler açısından bir yatırım Yılı oldu. Niğde’ye 2013 yılında eğitim alanında Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı yapıldı. İl genelinde yapımına başlanan ve aynı yıl içerisinde tamamlanan okulların yapımı için yaklaşık 30 milyon Türk Lirası harcanmıştır. Bu Niğde’de eğitim öğretim açısından küçümsenemeyecek bir rakamdır. 12 okulumuza büyük yatırım, 33 okulumuza küçük onarımlar yapıldı. Yeni yapılan okullarımızın 7 tanesini il merkezi ve merkeze bağlı köy ve kasabalarımıza, 9 tane okulumuzu da ilçelerimize kazandırdık. Yine 2013 yılında yaptığımız büyük onarımlarda toplamda 4 milyon Türk Lirasının üzerindedir. Yapılan yatırımlar Niğde’de eğitim öğretim açısından değerlendirildiğinde büyük bir ihtiyacımızı karşılamıştır. Bu yapılan yatırımların 2014 yılı içinde de artarak devam ettirmek ve eğitimin fiziki manada ilimizde en iyi seviyeye gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

EĞİTİM BAŞARISI YÜKSELDİ

Yapılan eğitim faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Celalettin Ekinci, “İlimiz fiziki yenilenmenin yanı sıra eğitim seviyemiz ve sınavlarda elde edilen başarının da arttığını görmekteyiz. Ülke genelinde yapılan sınav sonuçlarına baktığımız zaman ilimiz LGS ve LYS sınavlarında Türkiye geneli ilk 5 içerisinde yer almaktadır. Bu bizim için sevindirici bir tablodur. Bu Niğde’de okullarımızdaki idareci ve öğretmenlerimiz ile koordineli bir çalışmanın sonucudur. Bundan sonrada bu çalışmaların daha da iyiye gideceğinden hiç şüphemiz yok. İlimizdeki öğrenci potansiyeline baktığımız zaman bir önceki yıla göre öğrenci sayımızda küçükte olsa bir düşüş gözlemlemekteyiz. Bu da gelen nüfusun azalması ile kaynaklı olduğunu gözlemlemekteyiz. İlimiz genelinde 2013 yılı içinde 179 dalda bin 228 kurs açılmış olup toplam 27 bin 171 kursiyer katılmıştır. Ülke geneli uygulanmaya başlanan Fatih Projesi kapsamında 25 okulumuza 560 etkileşimli tahta kurulmuş olup tablet bilgisayar dağıtımı başlamıştır. Belirli periyotlarla da bu faaliyetler devam edecektir.” Şeklinde konuştu.

BİRÇOK ALANDA SOSYAL PROJELER YAPILDI

2013 yılında sosyal faaliyetlerde de çeşitli etkinliklerin yapıldığını ifade eden Ekinci, “ Müdürlüğümüz olarak bir çok alanda projeler yürütülmektedir. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Projeleri kapsamında 2013 yılında ilimizde yürütülen 10 farklı proje ile öğretmen ve öğrencilerimiz Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde eğitim ziyaretleri gerçekleştirmişlerdir. Ayrıca ulusal ve uluslararası yarışmalarda ilimiz dereceler kazanmıştır. 2013 yılı ilimiz eğitim öğretimi adına başarılı olarak geçmiştir. Bu başarıların 2014 yılında da artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Bu başarının elde edilmesinde bizlerle beraber hareket eden tüm eğitim camiamıza ve bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” Diyerek temennilerini dile getirdi.



Editör: TE Bilişim