KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, KOP Eylem Planı kapsamında illerden almış olduğu proje önerileri için kurumlardan projelerinin bütçelendirilmesini istedi.


Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerini kapsayan KOP Bölgesi’nin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla kurulan, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi, KOP Eylem Planı hazırlık çalışmalarına 2012 yılının ikinci çeyreğinde başlamıştı. Bu kapsamda sektör kısıtlaması olmadan, Bakanlıklardan ve Bölge illerindeki kamu kurum, kuruluşları ile STK’lardan bölge kalkınmasında önemli gördükleri proje önerileri yazılı olarak talep edilmiş ve gelen bu proje önerilerinin değerlendirme sürecinin devam etmekte olup; KOP Eylem Planı çalışmalarında son aşamaya geldiği bildirildi.

Eylem Planı bütçelendirilmesi kapsamında Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen projelerden, 16 tanesi KOP Eylem Planı’nda yer alması için bütçe çalışmalarına başlandı.

Konu ile ilgili bilgi veren Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “2012 yılında KOP Bölge İdaresi Başkanlığı tarafından çalışmalarına başlanan KOP Eylem Planı kapsamında ilimizde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmalar sonrasında proje önerileri sunmuştuk. Bu proje önerilerinden 16 tanesi için KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından bütçelendirilmesi istendi. Bu projelerimizde genelde eğitim olarak fiziki altyapının iyileştirilmesi, Mesleki ve Teknik Eğitimin iyileştirilmesi gibi konulara ağırlık verdik. Bizim görevimiz sadece eğitim-öğretim değil, aynı zamanda proje üretmek, yenilikçi bir yapıya sahip olmak, ilimizi her alanda en iyiye götürecek projeleri üretmek ve yürütmektir. Birimimiz Ar-Ge bürosu tarafından projeler ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.

Türkiye’nin %8,3’üne karşılık gelen 65000 km2  alana sahip KOP bölgesinin GAP bölgesi gibi önemli olduğu ve bu bölgenin her alanda kalkınması gerektiğini belirten Ekinci, “Biz bölgemiz açısından eğitim sektörü olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Projelerimizi de 4 kategoride değerlendirdik ve çalışmalarımızı bu plan çerçevesinde yaptık. Sosyal projeler ile eğitim projelerine ağırlık verdik.” dedi.

KOP Bölgesine dahil illlerden KOP Eylem Planı çerçevesinde hazırladıkları proje önerilerine ait bütçelendirilme işlemlerinin bir hafta içerisinde tamamlanacağı ve Kalkınma Bakanlığına sunulacağı bildirildi. 


Editör: TE Bilişim