Niğde Merkeze bağlı Alay Kasabası Şehit Oktay Önder İlköğretim Okulu öğrencilerinin büyük ilgi gören “Atık Kağıttan Sanata” adlı sergisi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde sergilenmeye başlandı.


Geçtiğimiz günlerde Alaylı öğrencilerin atık malzemelerden yaptığı ve Niğdeli sanatseverlerden büyük ilgi gören maketler, Milli Eğitim Müdürlüğü katlarında sergileniyor. Müdürlüğe gelen vatandaşlar, sergiyi ilgiyle izlerken maketlerin canlı olup olmadığını da kontrol etmekten geri kalmıyorlar.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, bir kasaba okulundan böyle bir serginin düzenlenmesini takdirle karşıladıklarını belirterek; diğer okullara örnek olması amacıyla sergiyi Müdürlük binasında da açtıklarını söyledi.

İmkansızlar, uzaklıkların çalışma için bir bahane olmadığını ifade eden Ekinci, “Öğrencilerimizin yıl boyunca çalışmalarını, emeklerini takdirle karşılıyorum. İmkan verilirse bizim öğrencilerimizin neler yapabileceği bu sergiyle bir kez daha görülmüştür. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ekinci, Milli Eğitim Müdürlüğü binasında katlara yerleştirdikleri atık kağıtlardan yapılmış dinozor, zebra, zürafa, fil, aslan, timsah gibi maketleri ve resimler bir hafta boyunca sergileyeceklerini de sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilişim