Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden I. Değerler Eğitimi Çalıştayı Düzenleyecek

 

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü 3 yıldan beri sürdürmekte olduğu EDEP Projesi kapsamında 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında yapılacak çalışmalar ile ilgili bir çalıştay yapacağını bildirdi.

 

14 Kasım 2013 Perşembe günü Sungurbey Eğitim Kurumlarında ilk defa gerçekleştirilecek olan “I. Değerler Eğitimi Çalıştayı’na İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milli Eğitim yöneticileri, Milli Eğitim Ar-Ge Birimi yetkilileri ile birlikte il genelindeki belirlenen 25 okuldan 60 kişinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

 

Değerler Eğitimini önemsediklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “ Biz Niğde olarak değerlerimizi önemsiyoruz. Okullarımızın da en önemli beklentilerinden bir tanesi de çocuklarımıza bilgiyi, manevi değerleri ve evrensel değerlerin aktarılmasıdır. Onları vatanını milletini gerçekten seven, insanlığı seven bireyler olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Milli ve manevi değerlerimiz karşısında, bu değerlerin öğrencilerimize benimsetilmesi noktasında bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Ümit ediyoruz ki bu çalıştaydan sonra bu konuda ilimizdeki algı yükseltilecektir. Gerçekleştirilecek Çalıştay sayesinde ilimizde kaybolmaya yüz tutmuş ve kaybolan değerlerimizin öğrencilerimize tekrar kazandırılarak günümüz hayatına uyarlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

 

Gerçekleştirilecek Çalıştay ile 2013-2014 öğretim yılında il düzeyinde ne tür çalışmaların yapılacağı ve koordinasyonun nasıl sağlanacağı konuları üzerinde durulacağı bildirildi.

 

Editör: TE Bilişim