İl izci kurulu tarafından gerçekleştirilen geziye Bor Ticaret Meslek Lisesi izcileri, Aktaş İ.Ö.Okulu, Memnune Türker İ.Ö. Okulu, Hüdavent Hatun İşitme Engelliler İ.Ö. Okulu, Fatih Lisesi ve Atatürk Lisesi İzcileri katıldılar. 
 
Komiser Murat Kul’un rehberliğinde gerçekleşen gezi öncelikle Polis Okulu Müdürü Mehmet Karaca’nın ziyareti ile başladı. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaca, polis okulunun faaliyetlerinden söz etti. Sosyal faaliyetlerin eğitimde büyük yeri olduğunu davranış kazandırmanın ancak sosyal faaliyetlerle mümkün olabileceğini belirten Karaca, Polis Okulunda dağcılık, kayakçılık, dalgıçlık, tiyatro, müzik, resim ve halkoyunları gibi birçok alanda kulüpler açtıklarını, bu kulüpler aracılığı ile Polis Okulu öğrencilerine hayata dair bambaşka pencereler açmaya çalıştıklarını söyledi. İl İzci Kurulu Başkanı Murat Yasin Tekin, Polis Okulu ile birlikte ortak projeler ve faaliyetler yapılabileceğini belirtti.
 
Polis Okul Müdürü Karaca izcilere imkanları dahilinde her türlü kolaylığı sağlayabileceklerini söyledi. Daha sonra izciler toplu halde Polis Okulunu gezmeye başladılar. Polis Okulunun tiyatro salonunda izcilere sunum yapılarak Polislik mesleği hakkında bilgi verildi. Polis Okulu yetkilileri ve öğrencileri tarafından gösterilen sıcak ilgi izcileri çok memnun ettiği gözlendi.




 
 
Editör: TE Bilişim