Niğde İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri değerler eğitimi kapsamında Bor ilçesinde bulunan Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.


Niğde İmam Hatip Ortaokulu’ndan bir grup öğrenci, okul yönetimi ve sınıf öğretmenleri ile birlikte Bor ilçemizde bulunan Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Huzurevi sakinleri ile sohbet eden İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri çeşitli hediyeler sunarak yaşlılarımız ile sohbet etti. Bu arada bazı öğrencilerin duygulandıkları, bazısının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Öğrenciler Sosyal Çalışmacı Selda KALYONCU AYDOĞDU’ya sorular yönelterek huzurevi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

 

Gezi ile ilgili bir değerlendirme yapan Okul Müdürü Adem Uygur, Peygamber Efendimizin(s) “Küçüklerine merhamet etmeyen, büyüklerine saygı göstermeyen bizden değildir” buyruğuna dikkat çekerek, yaşlılarımızın elinden tutmanın, onların gönlünü hoş etmenin, ihtiyaçlarını gidermenin hem vicdani hem dini bir sorumluluk olduğunun altını çizdi. Uygur “İmam Hatip Ortaokulu olarak İslam’ın bizlere vaaz ettiği değerlerimizi öğrencilerimize sadece anlatarak değil yaşatarak kazandıran bir okul olmak istiyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimiz ile Huzurevinde bulunan yaşlılarımızı ziyaret ettik. Öğrencilerimizin buradaki davranışları hepimizi duygulandırdı. Değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak istiyorsak bu etkinlikleri sık sık yapmamız gerekiyor. ” dedi.












Editör: TE Bilişim