Niğde İmam Hatip Ortaokulu Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne -Baba Rolleri projesi kapsamında öğrenci velilerine yönelik eğitim çalışmaları başlattı. Aile ve dini rehberlik vaizi Hatice Şenyiğit tarafından imam hatip ortaokulu öğrenci velilerine “çocukluk ve gençlik döneminde din eğitimi” ve “ergenlerde dini tutum ve davranışlar” konulu seminer verildi.

Okul müdürü Osman Acar “bu ülkenin umudu ve yarınları olan bilhassa İmam Hatipli gençlerimiz başta olmak üzere bütün gençlerimizin; sosyal, bilişsel, duygusal, manevi ve ahlâkî yönden gelişimleri için aile-çocuk arasındaki iletişimin kuvvetli olması gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamada eğitim sürecinin yalnızca öğrencileri değil velileri de içine alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle velilerimize yönelik bir eğitim programı başlattık” dedi.

 “Geçen yıllardan farklı olarak ilimizdeki çeşitli kurumlarla işbirliği halinde, alanında uzman şahsiyetleri okulumuza çağırarak velilerimizin ilgisini artırmaya çalışıyoruz. İlk çalışmamızı da ilimiz müftülüğü ile işbirliği halinde yürüttük. Davetimizi kırmayarak emeğini esirgemeyen vaize Hatice Şenyiğit hanımefendiye teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah çalışmalarımıza sağlık müdürlüğümüz ve üniversitemiz ile işbirliği yaparak devam etmek istiyoruz” dedi.

İmam Hatip Ortaokulu’nda veli eğitim çalışmalarının üç hafta süre ile yapılması planlanıyor. Yapılacak çalışma sonunda katılımcı velilere belge verileceği bildirildi.


 
Editör: TE Bilişim