Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü 2011 yılı Milli Eğitim yatırımları kapsamında yeni yapılacak ve onarılacak okulların ihalelerini yaptı.

Niğde Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yiğit, Niğde’de 17 Orta Öğretim kurumunun onarımları için ihale çalışmalarının devam ettiğini belirterek, 2012 yılı eğitim ve öğretimin aksatmayacak şekilde başlayacağını söyledi.

İhale ilgili bilgi veren Niğde İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yiğit, “Bor yolu Kemal Aydoğan ilköğretim okulu yıkılarak yerine 32 derslik Kanuni Sultan Süleyman ilköğretim okulunun aynısı yapılacak. Diğer yandan Merkez Asım Zeynep Ecemiş ilköğretim okulu bahçesine 200 öğrenci kapasiteli anaokulu ihalesi yapılarak inşaatına başlanmış durumda. Merkeze bağlı Alay kasabasına 18 derslik ilköğretim okulu ve Çiftlik ilçesine Anadolu Lisesi inşaatına başlandı ve 2011 yılı sonuna bitecek eğitim ve öğretime açılacak” diye konuştu.

Yiğit, “Merkezde bulunan Saruhan Eğitim ve Uygulama Okuluna yeni olarak Bor yolunda 120 kişilik okul yapılacak. Diğer yandan Özbelde ve Bor merkeze 200’şer öğrencilik yurt yapımı ihalesi yapıldı“ dedi.

Yiğit, “Niğde’de Fuel Oil ile ısıtmalı eğitim veren okul ve yurtlarımızın da doğalgaza dönüşüm ihaleleri dün gerçekleştirildi. Doğalgaza dönüşen okullarımız ise Niğde Hacı Zekiye Arslan Anadolu Lisesi pansiyonu, Niğde Cumhuriyet Anadolu lisesi pansiyonu, Bor Kız meslek Lisesi, Bor Toki Anadolu lisesi ve Bor sağlık meslek lisesi doğalgaz dönüşümü için ihalesi yapıldı. İhaleye 6 firma katıldı” şeklinde sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilişim