Niğde merkez Gazi İlkokulu ve Ortaokulu, son 7 ayda 5 kez müdür değiştirerek bu alanda kırılması güç bir rekora imza attı. Okulda yaşanan idari karmaşadan rahatsız olan öğrenciler ve veliler bu duruma büyük tepki gösteriyor.

Gazi İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki ilk idareci değişikliği 2014 yılı Eylül ayında yaşandı. Okul Müdürü Mehmet Alkan, 4 yılını dolduran tüm idareciler gibi görevden alındı. Yerine müdür olarak Ulukışla’dan Aslan İsmail Yürük getirildi. Yeni eğitim öğretim yılına Yürük ile başlayan okulda iki ay sonra yeniden müdür değişikliğine gidildi. Aslan İsmail Yürük, 5 Kasım 2014'te Ulukışla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanırken yerine okul müdür yardımcısı Ekrem Özyön vekalet etmeye başladı. Yaklaşık 1 ay sonra ise Genç Osman Atılgan okul müdürü yapıldı. Daha önceden işlediği suçtan dolayı   idareci olamayacağı belirtilen Atılgan, bu şekilde yaklaşık 5 ay görevde kaldı. 2015 yılı Mayıs ayına gelindiğinde ise okulda yine bir müdür değişikliğine gidildi ve eski müdür Aslan İsmail Yürük yeniden idareci yapıldı. Ancak okul müdürü göreve başladığı gün bir aylık izne ayrılarak idari boşluğun devam etmesine sebep olurken yine tayin isteyeceği iddia ediliyor.

Sene başından itibaren aralıklarla 5 kez idareci değiştiren yaklaşık 1500 öğrencisi bulunan Gazi İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki bu durum, eğitim-öğretim sürecinin aksamasından dolayı öğrencileri, velileri ve öğretmenleri mağdur etti. Tepkilerini dile getiren veliler soruna kalıcı bir çözüm bulunmasını istiyor. 

Editör: TE Bilişim