Niğde’nin en başarılı okullarından Niğde Fen Lisesi’nin  Edebiyat Öğretmeni Nükhet Gedik, İngilizce öğretmeni Işıl Akçay’ın öncülüğünde okul öğrencilerinin de katılımı ile “Edebiyata Ses Ol” adlı eTwinning projesi gerçekleştirildi.

PROJE GENÇLER ARASINDA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

9 Öğretmen ve 29 Öğrenci ile yürütülen “Edebiyata Ses Ol " adlı eTwinning projesinde öğrenciler yıllar önce yazılmış şiirleri çok çeşitli ortamlarda seslendirerek onlara yeniden can oluyorlar. eTwinning proje çalışması öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor.

Proje yürütücülerinin verdiği bilgiye göre; Edebiyatın toplumdan bağımsız bir şekilde ele alınması mümkün olmadığı, dolayısıyla edebiyat yaşamımızın bir parçası olarak kabul edilmektedir.  Edebiyata ilgi duyan vatandaşlarımızın hayatlarının her yerinde edebi eserleri görebilecekleri, onlarla haşır neşir olabilecekleri bir proje tasarlanmıştır. Proje ile  hem unutulmaya yüz tutmuş ürünleri tozlu raflarından gün yüzüne çıkartıyor hem de bilinen eserleri farklı seslerle ortaya koyuyor. Okullarda yürütülen eTwinning projelerinde de öğrenciler araştırarak, sorgulayarak ve eleştirel düşünerek işbirliği içinde özgüvenli, teknolojiyi doğru kullanabilen bireyler olarak yetişmektir” denildi.

ENGELLİ VATANDAŞLAR DA UNUTULMADI

Gençler  proje boyunca belirlenen  eser ve yazarların haricinde Yahya Kemal, Attila İlhan, Orhan Veli ve diğer bir çok sanatçıların şiirlerini okuyarak farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Öğrenciler bunu icra ederken engelli vatandaşları da unutmadı. Engelli vatandaşlara destek olmak, onlara farklı bir yaşam, farklı bir bakış açısı kazandırmak için ziyaretler yapılıyor.

NÖHÜ'de Güneş Pillerinin Verimliliği Yüzde 40 Artırıldı NÖHÜ'de Güneş Pillerinin Verimliliği Yüzde 40 Artırıldı

Editör: TE Bilişim