2011 yılı TUBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Sergisine katılmaya hak kazanan Niğde Fen Lisesi, Coğrafya projesi ile bölge birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.
 
TÜBİTAK projelerinin ödülleri Kayseri Melikşah Üniversitesi'nde düzenlenen tören ile sahiplerine verildi. TÜBİTAK yarışmasında Ankara'ya gidecek olan 18 proje belirlendi. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Kayseri Bölgesi Sergisi’ne 7 projeyle katılan Niğdeli öğrenciler bir birincilik, bir de ikincilik alarak Niğde’yi en güzel şekilde temsil etti.
 
Niğde Fen Lisesi Kimya öğretmeni Tansu Öncel’in rehberliğinde M. Emin Yıldırım ve Cihat Bulut’un hazırladığı “Deri Atık Sularının Organik Atık kullanılarak Arıtımı Projesi” Kimya dalında ikinci oldu. 
 
Yine Niğde Fen Lisesi Fizik öğretmeni Halil Nuri Eker’in rehberliğinde Mertcan Şengezer’in “Uzun Ömürlü Baraj” projesi Coğrafya dalında Kayseri Bölge birincisi olarak Mayıs ayında Ankara’da yapılacak olan Final Yarışması sergisine katılmaya hak kazandı.
 
İlk 18’e girerek Türkiye birinciliği için yarışacak Niğde Fen Lisesi öğrencileri tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Niğde’den böyle güzel projelerin çıkmasından oldukça mutlu olduğunu belirterek; ülke gelişimine katkı sağlayacak bu tür projeleri her zaman destekleyeceklerini söyledi.





Editör: TE Bilişim