Niğde Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Eğitimde Yönetici Atamaları ile  ilgili bir basın açıklaması yaptı.

KESK’e bağlı Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada ;  10 Haziran 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren "Milli Eğitim Bakanlığı`na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin  Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik" sonrasında Türkiye çapında bütün eğitim kurumlarında 4 yılı dolduran eğitim yöneticilerinin görevlerinin yerlerine yenilerinin atanması ile birlikte sona ereceği açıklanmıştır. 

 

Eğitim yöneticileri değerlendirme sonuçlarına göre görevden alınan ve görev süresi uzatılan okul müdürlerinin sendikal aidiyetine baktığımızda, eğitimde tarihin en büyük tasfiye operasyonu ve siyasal kadrolaşma girişimi ile karşı karşıya olduğumuz anlaşılmaktadır. Türkiye çapında başta Eğitim Sen üyesi okul müdürleri olmak üzere, yandaş sendika üyesi olmayan okul müdürlerinin çok büyük bir bölümü görevden alınmış, beklenildiği gibi yandaş sendika üyelerine alan açılmıştır.

 

 Milli Eğitim Bakanlığı ve milli eğitim müdürlükleri, müdür görevlendirmelerinde attıkları adımların ve verdikleri puanların şaibeli olmadığını, adil ve hakkaniyete uygun davrandıklarını düşünüyorlarsa, bütün illerin değerlendirme ve puanlama sonuçlarını şeffaf bir şekilde açıklanmalıdır.  Açıklanacak sonuçlar, okul müdürlerine yönelik değerlendirmelerin yöneticilik başarılarına göre mi, siyasi referanslara göre mi yapıldığı daha net görülecektir.

7 BİN YÖNETİCİNİN GÖREVİNE SON VERİLDİ

Basından aldığımız haberlere göre görev süresi dolan 16 000 eğitim yöneticisinden 7000 yöneticinin görevine son verilmiştir. İlimiz Niğde de ise 130 müdürden 91 i , 75 puan barajını aşamamıştır. Bu müdürlerin çoğunluğu da AKP döneminde değişik okullara atamaları yapılan müdürlerdir. İlimiz eğitim alanında yapılan sınavlarda Türkiye ortalamasının üzerinde başarılar elde etmekte LYS vb. sınavlarda ilk sıraları zorlamakta Milli Eğitim Müdürlerimiz basın karşısına çıkıp bu başarı ile gurur duyduklarını açıklamakta ama baktığımız zaman ilimize başarı sağlayan Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Liseleri bu okulları besleyen başarısı ile ilimizin seçkin okulları arasında yer alan Atatürk Ortaokulu, Mevlana Ortaokulu vb. okullar ile ilkokulların müdürleri de görevden alınmıştır.

75 BARAJINI AŞAN YÖNETİCİLER HANGİ BAŞARILARA İMZA ATTILAR

Yapılan bu uygulama Niğde kamuoyu ve eğitim camiası açısından yaralayıcı olmuştur. 75 barajını geçen eğitim yöneticileri hangi başarılara imza atmışlardır da bu puanlar verilmiştir. İşin komik tarafı Niğde MEM de görevli şube müdürü ve müdür yardımcısı puanlamaya tabi olmuş okullarında onları kim tanıyorsa aslanlar gibi en yüksek puanları almışlardır. Helal olsun size…

Maalesef ilimizde üyesi çok kendi yok eğitim sendikalarından bu konuyla ilgili ses çıkmamaktadır. Hak kaybına uğrayan tüm eğitim yöneticilerinin sesi olmaya devam edeceğimizi, üyemiz olsun olmasın hukuki her türlü yardımı yapacağımızı, Kamuoyuna ve Eğitim Emekçilerine saygı ile duyururuz.”denildi. 

Editör: TE Bilişim