Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendekası Niğde Şube Başkanı Timur Özkan; Öğretmen Eğilmez, Yalvarmaz Ders Verir”dedi.

 

Eğitim-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Timur Özkan yaptığı açıklamada; Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi’nde, sınıfta,"Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" diyerek hakaret ettiği matematik öğretmeni Halil Serkan Öz, katıldığı öğretmene saygı yürüyüşünün ardından geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmiştir. 

 Halil Serkan Öz’ün ölümünden, sınıfta öğrencilerinin önünde onun onuruyla oynayan Yalova Valisi ve iktidara geldiğinden beri öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırma politikası izleyen AKP iktidarı sorumludur. AKP iktidarına ve Yalova Valisine, öğretmenle vali arasında sorun olduğunda “valinin yerini değiştirin” talimatı veren Atatürk’ün öğretmenlerimize verdiği değeri hatırlatmak isteriz. Unutulmamalıdır ki, öğretmenlerimiz itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Yaşanan bu acı olayı görmezden gelen, öğretmenine sahip çıkmayan, her saldırının ardından üç maymunu oynayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı derhal istifa etmeli, Yalova valisi Selim Cebiroğlu görevinden alınmalıdır.

Halil öğretmenin ölümü, tüm ulusu ve özellikle eğitim çalışanlarını derinden sarsmıştır. Bir öğretmenin onuruyla oynamak- hele de öğrencisinin karşısında-vali de olsa hiç kimsenin haddi değildir. Eğitime yeterli kaynak ayırmayarak eğitim sistemimizi her yönden zaafa uğratan AKP Hükümeti, şimdi de kendi militanı gibi gördüğü valiler üzerinden öğretmeni itibarsızlaştırmakta hatta ölümlerine bile sebep olabilmektedir.

19 Ocak 2013 tarihli eylemimize konu olan“Mesleğimiz Onurumuzdur” sloganını tekrar haykırarak, 06 Nisan 2015 Pazartesi günü, Eğitim iş üyeleri olarak bir ders öğretmenler odasında “mesleğimizin nasıl yozlaştırıldığını” tartışıp daha sonra yakalarımızda “MESLEĞİMİZ ONURUMUZDUR, ÖĞRETMENİME DOKUNMA” kokartlarıyla derse giriyoruz."dedi. 

Editör: TE Bilişim