Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Üniversitesini kazanan öğrencilere seslenerek, Niğde’de Yüksek Öğrenim yurtlarında yatak fazlalığı nedeniyle öğrencilerin üzülmemesini öğrenci belgeleriyle KYK İl Müdürlüğüne müracaat etmelerini istedi. 

Niğde İl Özel İdaresi tarafından Niğde Üniversitesi kampusü içerisine yapılan 4 bin kişilik öğrenci yurdu açıldı. Yurdun açılmasıyla Niğde’de yurt sorunu tamamen ortadan kalkmış oldu.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın başkanlığında İl Özel İdaresi tarafından yap işlet modeli ile yapılan yurtlarla birlikte öğrenciler barınma sorunu yaşamıyor. 4 bin kişilik yurdun ardından 2 bin kişilik yine aynı modelle yapılacak olan yurt önümüzdeki yıla hizmete açılması bekleniyor. Özel İdarenin yaptırdığı yurt haricinde Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yine Kampus içerisine yapılacak olan bin kişilik yurdun ardından Niğde’de öğrenciler barınma sorunu yaşamayacak.

Vali Kılıç, Öğrencilerin telaşa kapılmadan, üzülmeden yurtlarda kalmak istemeleri durumunda öğrenci belgeleriyle müracaat etmelerini söyledi.

Vali Kılıç yaptığı açıklamasında, “Niğde Üniversitemize bu yıl yeni kayıt yapan öğrencilerimizle birlikte toplam 25 binlere yakın öğrenci sayımız var. Gelinen noktada mutlu olduğumuz tablo şudur ki çok sayıda kız ve erkek öğrencilerimiz Niğde Üniversitesini kazanmış ve öğrencisi olmuşlardır. Bu yıl il dışından ve ilçelerimizden ilimize gelen öğrencilerimiz yurt bulup bulamayacakları hakkında bir endişeye sahip olmaktadırlar. Bazıları da müracaat etmedikleri için kendilerine yurt tahsis edilip edilemeyeceği noktasında endişe içerisindeler. Ancak KYK genel müdürlüğü Niğde’ye özel olarak KYK İl müdürlüğüne misafir kaydı yapabilecek yetkiyi vermiştir.

Yurtlarımızda yatak fazlası vardır. 8 bin civarında yatağımız var, müracaatın çok üzerinde yatak sayısına sahibiz dolayısıyla talep eden her öğrenciye yatak tahsis edebilecek durumdayız. Öğrencilerimiz belgeleriyle beraber Kredi Yurtlar İl Müdürlüğüne müracaatını yapıp hemen yatak tahsis edilmektedir. Öğrencilerimiz telaşa kapılmadan, üzülmeden yurtlarımıza kalmak istemeleri durumunda öğrenci belgeleriyle müracaat etsinler” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim