Eğitim-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Timur Özkan, Niğde Milli Eğitim Çalışanları Sahipsizmi ? diye sordu.

 

Eğitim – İş Şube Başkanı Timur Özkan, yaptığı basın açıklamasında banka promosyonu ile ilgili yaptığı açıklama da “ Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü merkez ve merkeze bağlı köy ve kasabalarda çalışan eğitim çalışanlarının maaşlarının işletilmesi ve kullanılması karşılığında bankalardan alacağı promosyon ihalesini gerçekleştirdi. İhaleyi alan banka şubesinin teklifinin 876 TL de kalması milli eğitim çalışanlarında hayal kırıklığı ve kızgınlık yarattı.

 

     Bu kızgınlık ve hayal kırıklığının asıl nedeni, çalışanlara ödenecek paranın üç yıl öncesinden yalnızca 86 TL artmasının yanı sıra, çalışan sayısı Milli Eğitim Müdürlüğünden çok daha az olan kurumlarda çalışanların aldıkları promosyon ücretinin çok daha fazla olmasıdır. Milli eğitim çalışanları sahipsizmidir? Bankalar eğitim çalışanlarına karşı neden cimri davranmaktadırlar?

 

     Biz Eğitim-İş Niğde Şubesi olarak, söz konusu ihalenin iptal edilerek yeniden ihaleye çıkılmasını, Milli Eğitim Müdürlüğünden resmi yazı ile talep ettik.Milli Eğitim Müdürlüğünde, Konu ile İlgili Şube müdürü  Sayın Fatih Altan ın odasında, Eğitim-İş in yanı sıra Türk Eğitim-Sen Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen temsilcileri ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda da ihalenin iptal edilerek tekrarlanması görüşümüzü dile getirdik. Diğer sendikalara da bu konuda ortak tavır alma ,hatta ortak basın açıklaması yaparak eğitim çalışanlarının ekonomik çıkarları konusunda tek vücut olma çağrısı yaptık. Hatta bu ortak tavrı, bankaların eğitim çalışanlarına karşı tepeden bakan yada eğitim çalışanlarını ciddiye  almayan yaklaşımlarına karşı,tüm sendikarın üyeleri ile birlikte tüketici haklarımızdan doğan  ,ortak  tepki koyma çağrısı yaptık.Bu çağrıyı buradan bir kez daha tekrarlıyoruz.

 

  Milli Eğitim Müdürlüğünün de çalışanlarının haklarına daha çok  sahip çıkması gerektiği düşüncemizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

 

Eğitim-İş Niğde Şubesi olarak konuyu yakından  takip edeceğiz."dedi. 




Editör: TE Bilişim