14-16 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenen Matematik Sempozyumlarının 14.sü Üniversitesi ev sahipliğinde düzenleniyor.

49 Üniversiteden 176 öğretim üyesi, 36 yüksek lisans öğrencisi ve araştırma görevlisinin katılması düşünülen 14. Matematik Sempozyum, Sergi ve Şenlikleri Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’ de gerçekleştiriliyor.

Sempozyumun açılışına; Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları  Prof. Dr. Mehmet Şener ve Prof. Dr. Murat Alp, Matematikçiler Derneği(MATDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Akın, Alanlarında Uzman Matematikçiler, Üniversite  Dekanları, Müdürleri, Akademik Personel ve Öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Matematikçiler Derneği (MATDER)’in sinevizyon gösterisi izlenerek, açılış konuşmalarına geçildi.

14. Matematik Sempozyum, Sergi ve Şenlikleri Konferansı’nın ilk konuşmasını gerçekleştiren Matematikçiler Derneği(MATDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Akın; “Ülkelerin kalkınmaları bilim ve teknolojide sergiledikleri çalışmalara atılımlara bağlı olarak gelişim göstermektedir. Bu atılımlar ancak bilimsel faaliyetlerin seviyeli ve aktif bir biçimde yürütülmesiyle mümkündür. Seminer, panel, konferans ve kongreler ise bu bilimsel faaliyetlerin gelişmesindeki etkin faktörler arasındadır. Bu sayede bilim insanları kendi alanlarındaki gelişme ve yenilikleri takip ederek hem kendilerini geliştirir hem de ülkelerinin kalkınma stratejilerinin belirlenmesine ve uygulanmasına daha olumlu katkıda bulunabilirler. Ulusal ve uluslar arası alanda yapılan bu faaliyetler ülkemiz genelinde düzenli ve yaygın bir şekilde ne kadar fazla bir katılım olursa bilimsel gelişme ve ülke kalkınması da o derecede güçlenecektir.

İşte bu düşüncelerle ülkemiz eğitiminin 3 temel ayağı olan öğretmen öğrenci akademisyen yani hem matematik hem de matematik eğitim bölümünde ki matematikçilerin ve özellikle diğer kamu kurumlarında çalışan matematikçileri Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde onları bir araya getiren 14. Matematik sergi ve şenlikleri konferansı ülke geneline yayılan bilim kurulları düzenleme kurulu program kurulu sayesinde çok büyük bir teveccühle karşılanmıştır. Ve bu teveccüh sonunda konferansımıza 49 üniversiteden 176 öğretim üyesi, 36 yüksek lisans öğrencisi ve arş. gör. İlk ve orta öğretim kurumlarından 54 öğretmenimiz, değişik üniversitelerden 100 lisans öğrencimiz kamu kurum ve kuruluşlardaki matematikçilerden ise 90 kişi olmak üzere yaklaşık 600 civarında katılım olacağını ümit ediyoruz” dedi.
 
 
 
Matematikçiler Derneği(MATDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Akın konuşmasının sonunda; “Bizlere ev sahipliği yapan başta Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür olmak üzere, bizleri destekleyen öğretmenlerimiz ile öğrencilerimize ve bu zemini hazırlamakta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Prof. Dr. Ömer Akın ardından söz alan Niğde Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Adnan Görür ise; “Matematik hayatın kendisidir. Matematik olmadan insan yaşamını düşünmek mümkün değil. Yaratılış felsefesinde matematik vardır. Matematik insanın varoluşundan önce dahi var olan bir bilim alanıdır. Yani matematik âlemlerin yaratılmasıyla birlikte vardır. Dolayısıyla matematiği göz ardı etmek, matematiği görmezden gelmek, matematiğin bugün içinde bulunduğu sıkıntıları çözmeye çalışmamak gerçekten hem bilime hem de teknolojiye ihanet olur. Eğer insanın refahını düşünüyorsak insanoğluna kaliteli yaşam sağlamayı düşünüyorsak ve bunun için bilgi üretiyorsak matematiğe doğal olarak ihtiyaç var.

Matematik hiçbir işe yaramasa dahi mantığı geliştirir. Analitik düşünmeyi sağlar. Matematik insan hayatına disiplin getirir. Matematik hayatınızı yönlendirir ama bunları da hiç fark etmezsiniz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından 14.Matematik Sempozyumuna katkıda bulunan kurum ve firma temsilcilerine Teşekkür Belgesi Takdimi ve Ödül Törenine geçildi.
 
Prof. Dr. Hilmi Salih Hacıoğlu tarafından Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’e teşekkür belgesi takdim edilirken, Prof. Dr. Okay Çelebi tarafından da Rektör YardımcısıProf. Dr. Murat Alp’e teşekkür belgesi takdim edildi.
 
MATDER Ömür Boyu Matematiğe Hizmet Onurluluk Ödülü, Matematikçiler Derneği(MATDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Akın tarafından Rüstem Kaya’ya verildi.
 
3 gün sürecek olan sempozyum çağrılı konuşmalarla devam edecek.



http://www.borhaber.net/egitim/nigde-de-matematik-sempozyumu-h16784.html

Posted by Bor Haber on 18 Mayıs 2015 Pazartesi
Editör: TE Bilişim