Niğde’de "İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü", düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
 
İl Kültür Merkezinde yapılan kutlama programına, Vali Âlim Barut, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, PMYO Müdürü Mehmet Karaca, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, daire müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 90. Yılı kutlama programına, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Niğde Fen Lisesi Müdürü Ahmet Doğan, programın açılış konuşmasını yaparak, İstiklal Marşı'nın yurdun düşman işgaline uğradığı felaket günlerinde, bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesi verdiği süreçte hazırlandığını belirti. Doğan konuşmasında, "Milli benliğimizi oluşturan en önemli unsurlardan biri, bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşımız vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan inancı canlı tutmak amacıyla oluşturuldu" dedi.
 
Programda ayrıca Niğde Fen Lisesi öğrencileri, Milli Mücadeleyi ve İstiklal Marşı'nın yazılış sürecini konu alan dönemi canlandırdı, şiirler okudu.
 
Programda daha sonra, İstiklal Marşı'nın kabul edildiği günü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.





Editör: TE Bilişim