Niğde'de OHAL kararnamesiyle el konulan Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Özel Sungurbey okullarına darbe girişimi sırasında şehit olan polis memurları Kemal Tosun ve Varol Tosun'un adları verilirken, bir okulun adı da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Spor Lisesi olarak değiştirildi.

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, kanun hükmünde kararnameyle Özel Sungurbey Okullarına el konulduğunu hatırlattı.

Vali Peynircioğlu, bu okulların ilkokul bölümüne Boğaziçi köprüsünde şehit olan trafik polisi Niğdeli Kemal Tosun'u ortaokul kısmına da Ankara'da şehit olan Niğdeli Varol Tosun'un adını verildiğini, 15 Temmuz darbe kalkışmasının önlenmesi nedeniyle de açılması kararlaştırılan Spor Lisesi'ne de 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Spor Lisesi adının verildiğini söyledi. Peynircioğlu, Şehit Kemal Tosun İlkokulu, Şehit Varol Tosun Ortaokulu ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Spor Lisesi'nin yeni eğitim öğretim yılında açılacağını söyledi.

Niğdeli şehitlerin isimlerini yaşatmak istediklerini belirten Peynircioğlu, "Bu kapsamda şehitlerimizin isimlerini yaşatma çalışmalarına başladık. Kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'in adını önce Bor Fen Lisesi'ne vermiştik, ancak ailesini bizden bir isteği oldu. Bor Fen Lisesi'ndeki ismin kaldırılması ve yeni inşa edilen Bor İmam Hatip Lisesi'ne verilmesi talep ettiler. Biz de bu talebi uygulayacağız. Kanun hükmünde kararnameyle el konulan okullara da polis şehitlerimizin isimleri verildi. İsimlerin yaşatılması açısından şehitlerimizin hatırlanması ve 15 Temmuz'un unutulmaması anlamında bu isim vermeler önemli. Bu yıl inşallah bu okullarımızda eğitim öğretime başlanacaktır" dedi.

Alınan karar üzerine el konulan okul binalarına yeni adlarının tabelaları asıldı.



 
Editör: TE Bilişim