Ticaret Meslek Lisesi Bünyesinde Anadolu Adalet Meslek Lisesi Açıldı


Niğde Merkez Ticaret Meslek Lisesi bünyesinde Anadolu Adalet Meslek Lisesi açıldı.

Niğde merkezde bulunan Ticaret Meslek Lisesi bünyesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılında merkezi yerleştirme ve SBS puanına göre öğrenci alacak olan Anadolu Adalet Meslek Lisesi açıldı.

Konu ile ilgili değerlendirme yapan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “İlimizde Adalet bölümünün açılması bizler ve öğrenciler için sevindirici bir durumdur. Adalet alanının amacı, Adalet alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Bu bölümden mezun olacak öğrencilerimiz adalet alanında diğer öğrencilere göre ek puan alabilecekler. Geniş bir istihdam alanı bulunmaktadır. Ayrıca bu bölümden yatay ve dikey geçiş olanağı bulunmaktadır. Bu bölümümüz öğrencilerimize hayırlı olsun.” dedi.

Bölüm ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Mustafa Kabaktepe; “Okulumuz bünyesinde yeni açılan Anadolu Adalet Meslek Lisesinin öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu bölümün ilimize kazandırılmasında emeğini esirgemeyen ve verdiği desteklerle bizleri yüreklendiren Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Celalettin Ekinci’ye teşekkür ediyorum. Yeni açılan okulumuza 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren merkezi yerleştirme ve SBS puanına göre öğrenci alınacak ve Adalet alanı Zabit Katipliği dalında eğitim verilecektir. “ diyerek konuştu.

Okul müdürü Kabaktepe’nin verdiği bilgilerde;

Bu alan ve daldan mezun öğrencilerimizin istihdam alanları ise seçtikleri dalda/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
1. Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatı
2. Cumhuriyet başsavcılıkları
3. İlk derece mahkemeleri
4. Bölge mahkemeleri
5. İdare ve vergi mahkemeleri
6. Yüksek mahkemeler
7. Hukuk büroları
8. Noterlikler
9. Yüksek Seçim Kurulu
10.Ceza infaz kurumları ve tutukevleri
11.Özel güvenlik şirketleri
12.Bankalar ve sigorta şirketleri gibi özel firmaların hukuk departmanları, takip birimleri vb. yerlerde çalışabilirler.

Yatay ve Dikey geçiş imkanları ise şu şekildedir.

Program; geniş tabanlı ve modüler yapıda düzenlendiğinden Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde yatay ve dikey geçişlere olanak sağlanır.

1. Alanda/dalda sertifika, belge ve diplomaya götüren tüm programlar ve dallar arasında geçiş yapılabilir.
2. Diploma almaya hak kazanan öğrenci, adalet alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksek okuluna sınavsız geçiş yapabilir ya da sınav sonuçlarına göre diğer yüksek öğrenim kurumlarını tercih edebilir. Kısaca Yükseköğrenime geçişte
Adalet bölümünü bitiren öğrencilerimiz üniversitelerin 2 yıllık adalet bölümüne sınavsız olarak yerleşebilmektedirler. Ayrıca Meslek yüksekokullarının 2 yıllık adalet programını bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde hukuk fakültesine dikey geçiş yapabilirler diyerek konuştu.


 

Editör: TE Bilişim