Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 292 eğitim kurumundaki 4 bin 385 öğretmen ile 72 bin 864 öğrenci için son ders zili çaldı ve öğrenciler üç ay sürecek yaz tatiline başladı.


Ders yılının son gününde Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, başarısız öğrenci olmadığını vurgulayarak, “Her çocuğumuzun başarılı olduğu bir alan mutlaka vardır. Öğrencilerimizin karnelerindeki notlar ne olursa olsun onlara sımsıkı sarılalım” dedi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulunda düzenlenen karne törenine Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, veli ve öğrenciler katıldı.

Karne töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, veli, öğretmen ve öğrencilere emeklerinden dolayı teşekkür etti. Türkiye’nin geleceğini yetiştirmek için çaba sarfettiklerini belirten Ekinci, “Öğrencilerimiz bizlerin, anne ve babaların yüz akı, geleceğin Türkiyesinin yöneticileri olacaktır. Bu yüzden onları en iyi şekilde yetiştirmenin çabası içindeyiz. Öğrencilerimizin tatili en iyi şekilde geçireceklerine, bol bol kitap okuyacaklarına inanıyorum. Onlardan planlı bir şekilde kitap okumalarını istiyorum. Çünkü sınavlar artık okuma ve okuduğunu anlamaya yönelik sorulardan oluşuyor” diye konuştu.

“Başarısız öğrenci yoktur”

Milli Eğitim Müdürü Ekinci, konuşmasında velilere de seslenerek, öğrencilerin karneleri ne olursa olsun onlara sımsıkı sarılmalarını istedi. Çocukların karnelerindeki notlarda olumlu veya olumsuz velilerin de katkısı olduğunu hatırlatan Ekinci, “Başarısız öğrenci yoktur. Her çocuğumuzun başarılı olduğu bir alan mutlaka vardır. Öğrencilerimizin karnelerindeki notlar ne olursa olsun onları üzmeyelim” dedi.

Konuşmasının son bölümünde öğretmenlere seslenen Ekinci, yıl boyunca çok çalışan eğitim camiasının çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Öğretmenlerin gece-gündüz, mesai kavramına bağlı kalmadan çalıştığını belirten Ekinci, “Başarılı bir yıl geçiren eğitimci arkadaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Başarılı bir yıl geçirdik”

Törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Orhan Özgüleç de başarılı bir yıl geçirdiklerini belirterek, “Karnesi istediği gibi olan öğrencilerimizi kutluyorum. Karnesi gönlüne göre olmayan öğrencilerimizin üzülmemesini istiyorum. Bu yıl aramızdan ayrılan 152 öğrencimizin büyük bir bölümünü merkezi sistem sınavlarında iyi bir okula yerleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Okul birincisi olarak arkadaşların duygularını anlatan Fahrettin Gümüş de, kendileri üzerinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bugün okulda son günüm ve sizleri hiç unutmayacağız. Gittiğimiz yerde sizin öğrettiklerinizle hep sizleri hatırlayacağız. Çünkü sizler bizim yapı taşımızdır” diyerek okula veda etti.

Konuşmaların ardında okul birincisi Fahrettin Gümüş, ikinci Mehmet Erdem Solmaz ve üçüncü olan Defne Akyol’a protokol tarafından ödülleri verildi.



Editör: TE Bilişim