Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Alay Şehit Oktay Önder Ortaokulu tarafından organize edilen ve yürütülen 3 Boyutlu Resim ve Heykel Sergisi açıldı.


Niğde Valiliği Defterdarlık önünde sergilenen “Minia Niğde” isimli 3 boyutlu Resim ve Heykel Sergisi’nin açılışına, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanı, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve halk katıldı.

Valilik önünde gerçekleştirilen “Minia Niğde” sergisinin açılışında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci, İlimiz merkeze bağlı Alay Şehit Oktay Önder Ortaokulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından uzun bir uğraş sonrası ortaya çıkan bu eserleri görmek bizim için çok değerlidir. Umut ediyoruz ki bu eserler Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan Bey sayesinde ilimizi temsil eden bu eserlerin başka illerde de sergilenmesini istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Serginin Niğde’mize hayırlı olmasını diliyorum. ” diyerek konuştu.

Sergi ile ilgili bilgi veren Görsel Sanatlar Öğretmeni Erdal Karakuş, “ Sekiz bin yıllık bir tarihe sahip olan yaşadığımız kentin yıllardır onlardan her dönemde faydalanmışızdır. Günümüzde gerek fiilen gerekse turizm içerikli kullanılan eserlerin küçültülerek hazırlandığı bu serginin sizlerle paylaşılmasından ve bugün bu açılışı yapıyor olmaktan büyük onur duyuyorum. Çalışmalarımızın istikrarlı ve başarılı sonuçlandığı bugün adına yardım ve desteklerini esirgemeyen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci Beye, Okul Müdürümüz Erkan Polat’a, mesai arkadaşlarıma, emekleri ile destek veren sevgili öğrencilerime ve eşime minnettar olduğumu belirtmek isterim. Sergimiz herkese hayırlı olsun.” dedi. 

Açılış sonrası Niğde’nin önde gelen tarihi yerlerinin küçültülmüş yapıtları gezenler tarafından ilgi ile karşılandı.

Minia Niğde sergisinde Niğde Saat Kulesi, Su Kemerleri, Alaaddin camii  5 yapıtın küçültülmüş maketleri yer aldı. Sergide bunun yanı sıra atık malzemeler kullanılarak yapılmış hayvanlarda sergilendi. Serginin hafta boyunca devam edeceği bildirildi.


 

Editör: TE Bilişim