Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Niğde Şube Başkanı Suna Özmen, hedeflerinin bin kız öğrenciye burs vermek olduğunu belirterek; 1997 yılından bugüne kadar Niğde Merkez ve köylerinde ilköğretim, lise ve üniversitede okuyan 750 kız öğrenciye bireysel ve kurumsal bağışçıların katkısıyla burs verdiklerini söyledi.
 
        2010-2011 eğitim döneminde   42 kız öğrencinin liseden mezun olduğunu ifade eden Özmen; “ 1 kızımız Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni, 1 kızımız Ankara Üniversitesi Pisikolojik Danışmanlık ve Rehberlik , 1 kızımız Cumhuriyet   Üniversitesi Çevre Mühendisliği, 1kızımız Isparta   Üniversitesi Resim Öğretmenliği, 3 kızımız Niğde   Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünü, 1 kızımız Trakya    Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Sosyal Hizmetler Bölümünü. 1 kızımız Kırşehir Ahi Evran   Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği, 1 kızımız   Uludağ Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği, 1 kızımız   Erzincan Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği, 1 kızımız   Uludağ Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği, 1 kızımız   Aksaray Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümünü kazandı. Bunun yanı sıra 3 kızımız Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun oldu, Konya Numune Hastanesi’nde göreve başladı. Biri de Van Başkale de göreve başladı. Gençlerimizi kutluyor, onlara yaşam boyu başarılar diliyoruz” dedi.
 
BAŞVURULAR 10 EKİM’E KADAR SÜRECEK
 
           2010-2011 eğitim öğretim döneminde 225 kız öğrenciye burs verdiklerinin altını çizen Özmen; “2011-2012 eğitim öğretim döneminde   Kardelen projesinden ilimizde Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi 9’cu sınıfta okuyan 20 kızımıza burs verilecek.Başvuru   10 Ekim 2011 tarihine kadar devam edecek.  Eski bursiyer kızlarımız da bu ayın sonuna kadar yani 30 Eylül 2011 tarihine kadar bu seneki sınıflarını gösteren okuldan alacakları Öğrenci Belgeleri ile geçen seneki karnelerinin fotokopisi karnesini kaybettiyse okuldan alacağı not dökümünü getirecek. Yine 2011-2012 eğitim öğretim döneminde 3 öğrenciye Üniversite bursu verebileceğiz. Başvuru yine 10 Ekim 2011 tarihine kadar devam edecek.Bu burslar gerçekten ihtiyacı olan hiç bir sosyal güvencesi olmayan öğrencilere verilecek. Üniversite bursiyerlerimiz de yine 10 Ekime kadar kayıtlarını yenileyecekler” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim