Niğde’ye yeni açılan Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi, gerçekleştirdiği projelerle ilk yılında başarılar elde etmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen “Bu Benim Eserim” proje yarışmasının Kayseri Bölge Sergisi’ne Niğde’den seçilen 5 projeden 2’sini Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri çıkardı.

 

Merkez öğrencileri Emin Mete Ertana’nın hazırladığı “Tasansörr” ve Tufan Kutay Karadal’ın hazırlağı “Üçgendeki Birim Kareler” adlı projeler Kayseri Bölge Sergisi’ne katılmaya hak kazandı. Dört gün süreyle Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde sergilenecek çalışmalar, son gün Bilim Kurulu tarafından incelendikten sonra Türkiye finallerine katılacaklar belirlenecek.

 

Merkezin Teknoloji Tasarım Öğretmeni Ertuğrul Özar rehberliğinde hazırlanan “Tasansörr” adlı projede asansörlerin hem zaman hem de enerji açısından daha verimli kullanımı sağlanıyor. Matematik Öğretmeni Serkan Arslan rehberliğinde gerçekleştirilen “Üçgendeki Birim Kareler” adlı çalışmada ise üçgensel bölgeler içerisine yerleştirilen karesel nesnelerin sayısını saymaya gerek kalmadan geliştirilen formül sayesinde kolayca bulmak amaçlanıyor.

 

İlköğretim öğrencilerine yönelik IX. Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışmasının bölge sergisinde Kayseri, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat illerinden toplam 80 proje yarışacak. Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri TÜBİTAK Kayseri Bölge Sergisine gezi düzenleyerek hem arkadaşlarına destek oldular hem de bilimsel incelemelerde bulundular.



Editör: TE Bilişim