Niğde BİLSEM öğretmeni Murat Sakarya Danışmanlığında Bilsem öğrencisi  Akif Emre Özyıldız tarafından tasarlanan Kask sayesinde askerlerin sağlık durumları hakkında merkeze anlık bildirim sağlayan  sistem geliştirdi. TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Niğde BİLSEM öğrencisi Akif Emre Özyıldız Teknolojik Tasarım alanında 1.’lik elde ederek, Kayseri Bölgesini Türkiye TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri finalinde temsil etmeyi hak kazandı.

TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında bölgesel proje değerlendirmeleri tamamlandı. Yarışmaya Bilsem öğretmeni Murat Sakarya danışmanlığında katılan Niğde Bilsem öğrencisi Akif Emre Özyıldız Teknolojik Tasarım alanında 1.’lik elde ederek Kayseri Bölgesini Türkiye TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri finalinde temsil edecek. Yüzlerce proje arasından birinci olan öğrenci ve danışmanı " TÜBİTAK Ulusal Finaline" katılmaya hak kazandılar.  

TÜBİTAK Başkanı Akademisyenlerle Buluştu TÜBİTAK Başkanı Akademisyenlerle Buluştu

Ayrıca yine Bilsem öğretmeni Murat Sakarya danışmanlığında yarışmaya katılan 11. Sınıf öğrencisi Senanur Özer Coğrafya alanında bölge 3.’sü oldu.

Niğde Bilsem Müdürü İsa Aliç; “Emeği geçen öğrenciler ve öğretmenimizi kutlar; "Türkiye Finalleri" yolunda ekibimize başarılar dileriz” dedi.

TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında 1’nci olan Niğde Bilsem öğrencisi Akif Emre Özyıldız projesi hakkında kısa bir bilgi verdi. Bilsem öğrenci Özyıldız; “Askeri alanlarda kullanılıyor askerin sağlık durumu hakkında merkeze anlık bildirim sağlıyor. GPS ile yer tespiti yapıyor gece görüşlü ve yüz tanıma sistemi de dahil olmak üzere karşı saldırıya da düşmanları daha kolay tanıma yer tespiti konusunda da kolaylıklar tanıyan bir sistem” dedi.

Editör: TE Bilişim