Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenledi. 

Niğde Kültür ve Turizm müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen programa Niğde Belediye Başkan yardımcısı Rifat Özkan, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yaşar, İl Kültür ve Turizm müdürü Selçuk Demirtaş,Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi merkez müdürü İsa Aliç, öğrencilerin aileleri ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kuran-ı Kerim tilaveti okudu.

Programda Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi merkez müdürü İsa Aliç, programla ilgili konuşma yaptı. Müdür Aliç, yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesinin ülkemizin karanlıktan çıktığı gece olduğunu söyledi.

Aliç, ‘‘15 temmuz gecesi ve ülkemizi demokrasimizi ve cumhuriyetimizi yok etmek isteyen hainlerin harekete geçmiş milletin silahlarının yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak milletimiz darbe girişimine karşı cadde ve meydanları doldurarak hatta ölüm göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Şüphesiz k o kahramanlar kalplerimizdeki mümteaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl 15 Temmuz Demokrasi zaferi ve şehitlerini anma etkinliklerinde aziz şehitlerimizi yad edecek hatıralarını nesilden nesile aktaracağız. 15 Temmuz gecesi tıpkı Çanakkale de ve İstiklal savaşındaki gibi meydanlarda tüm fertleriyle tek yürek olmuştur.’’ dedi.

Konuşmanın ardından 15 Temmuz gecesi olanların kısa videosu seyredildi. Asna Kum Sanatı grubu elemanları 15 Temmuz gecesini simgeleyen kum sanatlı resimler çizdiler. Öğrencilerden tarafından oluşturulan koro topluluğu kendilerinin yazdıkları 15 Temmuz ile ilgili şarkılarını seslendirdi. Program katılımcılardan ayakta alkışlandıktan sonra sona erdi.


 
Editör: TE Bilişim