Arjantin ve Bahreyn’de düzenlenen iki farklı yarışmada dünya birinciliği ve dünya ikinciliği alarak ülkemizi gururla temsil eden öğrenci ve öğretmenleri makamında kabul eden Niğde Valisi  Yılmaz Şimşek, başarılarından dolayı tebrik ederek ödül verdi.

Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, Arjantin'deki Uluslararası Expocytar 2018 Bilimsel Proje Fuarı'nda, Braille alfabesinin öğrenimini kolaylaştıran "I Learn Braille" isimli projeyle birinci sırayı elde eden Niğde Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerinden Eren Şen ve Tufan Kutay Karadal ile yine Bahreyn’de yapılan yarışmada "Androtopark" isimli proje ile Dünya 2. si olan danışman öğretmenleri Mehmet Özel ve Osman Aydoğar'ı makamında kabul etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar'ın da hazır bulunduğu ziyarette, öğrenciler ve danışman öğretmenler, her iki yarışmada birincilik ve ikincilik elde eden projeleri Vali Yılmaz Şimşek’e tanıttılar. 
 
Proje tanıtımının ardından  Vali  Yılmaz Şimşek; “Arjantin’de yapılan yarışmada 20 Uluslararası, 60 ulusal takım arasından dünya birincisi seçilen öğrencilerimizi ve yine Bahreyn’de 120 ülkeden 7000 katılımcı ile gerçekleşen yarışmada dünya ikincisi olarak bizleri gururlandıran öğretmenlerimizi can-ı gönülden kutluyor; başarılarının devamını diliyorum dedi.
 
Editör: TE Bilişim