Niğde Bilim ve Sanat Merkezi Sabancı Üniversitesi Eğitimde İyi Örnekler Konferansı´na katıldı.

Sabancı Üniversitesi Eğitim Reformu Girişimi (ERG) tarafından 2004’ten bu yana her yıl düzenlenen ve eğitimciler tarafından heyecanla beklenen 13. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı, 2 Nisan 2016 tarihinde Sabancı Üniversitesi Tuzla yerleşkesinde düzenlendi.  Konferans 95 iyi örneğe ev sahipliği yaptı. ERG’nin kurucularından Prof. Dr. Tosun Terzioğlu’nun anısına düzenlenen konferansta bu yılın vurgusu “Bilim ve ERG” olarak belirlendi.

Farklı eğitim kademelerine yönelik sunumların yer aldığı; öğretmen, eğitimci, öğretmen adayları ve okul yöneticilerine yönelik konferansa bu yıl 54 ilden toplam 928 iyi örnek başvurusu yapıldı. Öncelikle uzman hakemler ve ardından seçici kurullar tarafından değerlendirilen iyi örnekler arasından 65 sözlü sunum ve 30 poster sunumu konferansta izleyicilerle buluştu. Bu yıl, teknoloji, doğaçlama, erken çocukluk eğitimi, yaratıcı yazma, toplumsal cinsiyet eşitliği, doğa, fen bilimleri vb. pek çok farklı temada toplam 41 atölye çalışması da yapıldı.

1000’e yakın eğitimcinin katıldığı Eğitimde İyi Örnekler Konferansında Niğde Bilsem “Başımıza İcat Çıkarın” adlı projesi ile yer aldı.

Oldukça yoğun katılıma ev sahipliği yapan oturumda, ülke çapında faaliyet gösteren çeşitli kurum temsilcileri, okul öğretmen ve idarecileri ile çeşitli üniversitelerde görevli öğretim üyeleri ilgi gösterdi.

Merkez Müdürü İsa Aliç tarafından yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında katılımcılara sunum yapıldı.  Niğde Bilsem ekibi, aynı zamanda konferansta farklı sunum ve atölye çalışmalarına katılarak çeşitli alanlardaki farklı uygulamalar hakkında deneyim yaşayıp o bilgileri Niğde’de uygulama ile ilgili çalışmalara başladılar.






Editör: TE Bilişim