Niğde Bilsem’in yürütmekte olduğu uluslararası iki projeden biri olan Let Us Speak KA219 projesi kapsamında Niğde Bilsem öğretmen ve öğrencileri Çek Cumhuriyeti’ne gitti. İki öğretmen ve altı öğrenci ile katılımın sağlandığı Let Us Speak KA219 projesinde öğrenciler bir hafta boyunca Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan’dan gelen öğrenciler ile etkileşim ve İngilizce konuşma deneyiminde bulundular.

Proje Koordinatörü Martin RASKA tarafından hazırlanan, “Vahşi Batı” temalı on beş farklı oyun dört ülkeden gelen katılımcı öğrenciler tarafından oynandı. Projenin amacı, öğrencilerin İngilizce korkularını yenmelerini sağlamak ve onların İngilizce konuşmalarını teşvik etmektir. Projenin devamında Eylül ayında Romanya’ya ziyaret gerçekleştirilecektir.

Yürütülmekte olan projeler, öğrenciler için farklı kültürlerle tanışma ve yabancı dil deneyimi sağlamaktadır. Bu kapsamda Niğde Bilsem İngilizce Öğretmenleri Osman AYDOĞAR ve Naibe Funda DOST tarafından gelecek yıl için dört yeni proje hazırlanmış olup başvuruları yapılmıştır.
 

 
Editör: TE Bilişim