Uluslararası çalışmaları ile göze çarpan Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), bir ilke daha imza atıyor. Bilsem, Ekim ayında Arjantin’de yapılacak olan ve 60’a yakın ülkenin ulusal takımlarının yarışacağı Expo CYTAR 2018 uluslararası proje yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.
Bilsem öğrencileri, OKSEF Ulusal ve Uluslararası Bilimsel Proje Yarışmasında elde ettikleri başarı ile Arjantin’de 18-20 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Expo CYTAR 2018 Bilimsel Proje Fuarı’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. 07-09 Haziran 2018 tarihlerinde İzmir’de gerçekleşen OKSEF Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasına bu yıl ülke genelinde 452 proje başvururken Niğde Bilsem öğrencileri 452 proje arasından derece ile döndüler.

Öğrenciler; Eren Şen ve Tufan Kutay KARADAL, danışman öğretmenleri Mehmet ÖZEL ile Bilgisayar-Matematik alanında hazırladıkları projeleriyle genç mucitlerin bilime ve teknolojiye olan merakını artırmak için MILSET (International Movement for Leisure Activities in Science and Technology) ve Red CITECO (Asociación Civil Red Argentina Ciencia, Tecnología y Comunicación) tarafından ödüllendirildiler.

Öğrenciler hazırladıkları proje ile 3D yazıcıdan hazırladıkları materyal, arduino kart ve android işletim sistemine sahip akıllı cihazlarda kendi geliştirdikleri yazılım ile görme engelli bireylerin Braille alfabesini öğrenebilmelerini kolaylaştırarak daha eğlenceli hale getirdiler.

Bilsem Müdürü İsa Aliç, “başarılarımız her geçen yıl artarak devam etmektedir, daha önce birisi A.B.D’de diğeri Finlandiya’da olmak üzere 2 dünya birinciliğimiz var. İnşallah bu yarışmadan da derece ile dönerek şanlı bayrağımızı Arjantin’de dalgalandıracağız. Öğrencilerimiz ile danışman öğretmenlerini, Uluslararası proje yarışmasında ülkemizi temsil etmenin gurunu yaşattıkları için, ayrıca elde ettikleri büyük başarıdan dolayı tebrik ederim. Tüm bu süreçlerde bizlere destek olan ve yol gösteren İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim YAŞAR’a ve yönetim ekibine çok teşekkür ederim.” dedi.
 
Editör: TE Bilişim